Політика

Чи отримають чернігівці компенсації під час опалювального сезону

*Актуально

Депутати фракції «Наш край» у Чернігівській міській раді підтримали звернення до Президента України та уряду щодо компенсаційних заходів із допомоги чернігівцям під час опалювального сезону. Відповідне рішення схвалене під час чергової сесії міської ради.

Згідно з документом, у січні в Чернігові вартість послуг теплопостачання зросла з 1504,22 грн /Гкал до 1737,61 грн /Гкал у ПАТ «Облтеплокомуненерго» та з 1445,94 грн /Гкал до 1598,94 грн /Гкал – у КЕП «Чернігівська ТЕЦ» ТОВ фірми «ТехНова». Водночас після внесення змін до Положення про порядок призначення житлових субсидій кількість домогосподарств, які отримують субсидії на оплату житлово-комунальних послуг, в обласному центрі Чернігівщини різко скоротилася (на 45% – 47%).

З огляду на збільшення фінансового навантаження на населення через зростання тарифів і зменшення кількості отримувачів субсидії, заборгованість споживачів за житлово-комунальні послуги суттєво збільшилася, досягши у теплопостачальних підприємств майже 200 млн грн на 1 січня цього року.

Унаслідок неплатежів підприємства житлово-комунальної сфери відчувають дефіцит обігових коштів, що зрештою негативно впливає на виконання ними функцій із життєзабезпечення міста. В умовах недостатності обігових коштів і наявності заборгованості за газ, теплопостачальні підприємства мають проблеми щодо здійснення своєчасних розрахунків за енергоносії та воду, сплати податків та виплати заробітної плати працівникам.

На думку депутатів міськради, забезпечення соціального захисту населення, налагодження стабільної роботи підприємств галузі житлово-комунального господарства та недопущення зростання соціального напруження потребують залучення всіх можливих важелів впливу – як на місцевому, так і на державному рівні.

Тому депутати звернулися до центральних органів влади, щоб розглянути можливість запровадження компенсаційних заходів за рахунок коштів державного бюджету для допомоги мешканцям м. Чернігова в оплаті житлово-комунальних послуг під час опалювального сезону.

         Прес-служба обласної організації ПП «Наш край»

Ще статті по темі

Back to top button