Політика

Чи отримають землю учасники АТО у Менській громаді?

*Актуально

У Мені Чернігівської області фракція «Наш край» у міській раді відстоює права учасників АТО на отримання земельних ділянок. Про це повідомив голова Менської районної організації «Наш край» Володимир Булавка.

За його словами, цього тижня під час сесії міської ради представники інших політичних сил, насамперед БЮТ, «радикали» та «аграрії» на чолі з міським головою проголосували проти виділення землі учасникам АТО для ведення сільського господарства, як це передбачає чинне законодавство.

«Мотивація – надати землю після проведення її інвентаризації. «Фракції «Наш край» і БПП голосували «за» виділення землі, але голосів було недостатньо», – прокоментував Володимир Булавка.

Він наголосив, що мотивація відмови у виділенні землі містить значні корупційні ризики, оскільки термінів проведення інвентаризації земель Менської ОТГ не визначено, а тому можна говорити про затягування питання й існування загрози, що понад 80 учасників АТО залишаться взагалі без земельних наділів.

Крім того, в кулуарах міської ради не відкидають, що за відмовою учасникам АТО стоїть прагнення менських чиновників на чолі з міським головою, проти якого триває суд за отримання хабара, теж мати незаконне матеріальне заохочення.

Володимир Булавка повідомив, що «Наш край» має намір ініціювати проведення позачергової сесії міської ради ОТГ для вирішення цього питання.

Прес-служба обласної організації ПП «Наш край»

Ще статті по темі

Один коментар

Back to top button