Політика

Депутат облради ініціює ремонт доріг на Прилуччині

*Актуально

Питання необхідності проведення ремонту доріг у Яблунівській, Малодівицькій і Прилуцькій громадах Прилуцького району актуалізував депутат Чернігівської обласної ради від партії «Наш край» Віталій Лічман. Відповідні депутатські запити він подав під час сесії облради.

Як повідомив Віталій Лічман, проєкт капітального ремонту вулиці Лозенка в селі Ковтунівка Яблунівської територіальної громади був розроблений ще 2018 року. І тоді навіть виконали частину робіт – відремонтовано 655 метрів дороги. Водночас інша частина вулиці (довжиною 930 метрів) потребує невідкладного капітального ремонту. Також розроблений проєкт проведення ремонту вул. Кобзаря в цьому селі (протяжність 1 км). Депутат звернувся до облради з пропозицією внести вулиці с. Ковтунівка до переліку ремонту вулиць і доріг комунальної власності в населених пунктах за рахунок субвенції з Державного бюджету.

Крім цього, депутат озвучив необхідність виділення коштів державної субвенції на будівництво, ремонт доріг загального користування місцевого значення, а також вулиць і доріг комунальної власності в Прилуцькій громаді, оскільки цього року в Прилуках не передбачено фінансування ремонту доріг.

Ще в одному зверненні Віталія Лічмана йдеться про необхідність проведення у 2021 році ремонту автомобільної дороги Лосинівка – Галиця – Мала Дівиця на ділянці між селами Велика Дівиця та Петрівка Малодівицької територіальної громади Прилуцького району за рахунок субвенції з Державного бюджету.

Депутат облради від «Нашого краю» наголошує, що дороги в громадах відіграють ключову роль, оскільки забезпечують зв’язок із центром громади, а також доступність до медичних та освітніх закладів. За підсумками розгляду цих запитів обласна рада доручила обласній державній адміністрації та Службі автомобільних доріг у Чернігівській області розглянути питання й інформувати про результати.

Як повідомлялося, депутати Чернігівської обласної ради від партії «Наш край» на сесії подали 20 запитів, що стосуються необхідності вирішення кількох десятків проблемних питань жителів регіону.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Пресслужба обласної організації ПП «Наш край»

Ще статті по темі

Back to top button