Політика

Депутати Чернігівської облради просять стабілізувати роботу «Укрпошти»

*Актуально

Фракція «Наш край» у Чернігівській обласній раді підтримала звернення до Кабінету Міністрів України та ПАТ «Укрпошта» щодо упорядкування та стабілізації роботи національного оператора поштового зв’язку України в регіоні, де з літа реалізується пілотний проект щодо заміни стаціонарних відділень пересувними.

Як повідомила керівник фракції Ольга Чередник, відповідне рішення прийнято сьогодні під час чергової сесії обласної ради.

У документі зазначається, що місцеві жителі незадоволені реалізацією пілотного проекту, оскільки поштові автомобілі, попри обіцянки керівництва «Укрпошти», прибувають до населених пунктів невчасно, друковані видання доставляються передплатникам із тижневим, а подекуди й двотижневим запізненням.

Унаслідок неузгодженості графіку роботи мобільного поштового відділення утворюються чималі черги і не всі охочі встигають вчасно сплатити за спожиті комунальні послуги чи скористатись іншими поштовими сервісами.Крім того, за словами Ольги Чередник, редактори районних видань також масово скаржаться на зрив передплатної кампанії, адже через невчасну доставку преси люди відмовляються від газет.

«Усе це може призвести до значного падіння попиту на регіональну періодику серед населення, спричинити зменшення аудиторії її передплатників і, як наслідок, скорочення тиражів районних ЗМІ, що наразі завершують процес роздержавлення. Така невтішна ситуація також становить суттєву загрозу інформаційній безпеці регіону, адже досить часто місцеві видання є основним засобом інформування мешканців віддалених сіл про події, що відбуваються в регіоні, державі та світі загалом», – йдеться в рішенні.

З огляду на ситуацію, що склалась у зв’язку з реалізацією пілотного проекту «Сільське відділення», депутати Чернігівської облради звернулися із проханням щодо невідкладного упорядкування та стабілізації роботи національного оператора поштового зв’язку України на теренах Чернігівщини.

«Закликаємо негайно забезпечити виконання доручень Президента України і припинити звільнення листонош, відновити роботу стаціонарних поштових відділень у селах та забезпечити своєчасну доставки пенсій і друкованих видань жителям Чернігівської області, які сповна натерпілись від результатів реформи поштового зв’язку», – наголошується у зверненні.

«Дуже важливо забезпечити у селах стабільну роботу поштових відділень, адже йдеться не тільки про доставку кореспонденції, преси, пенсій тощо, а й значну соціальну функцію, адже сільська пошта забезпечує комунікацію між людьми», – наголосила керівник фракції «Наш край» в облраді.

48388107_450881828779011_983389842534563840_n

Прес-служба обласної організації ПП «Наш край»

Ще статті по темі

Back to top button