Політика

Депутатська фракція «Наш Край» вимагає відмінити «драконівські» тарифи

Депутатська фракція «Наш Край» у Чернігівській обласній раді, розуміючи складність соціально-економічної ситуації в країні, що призвела до катастрофічного зубожіння населення, звернулася до уряду з вимогою зупинити підвищення тарифів на комунальні послуги.

Упродовж останнього року тарифи на гарячу воду, тепло, газ та електрику підвищувалися тричі та досягли захмарного рівня.

Після чергового підвищення тарифів з 1 липня 2016 року більшість людей опинились перед вибором без вибору – платити здирницькі тарифи та економити на їжі чи опинитись перед прірвою втрати майна та житла.

Більшість людей не зможе оплатити квитанції на опалення, які вони отримають в листопаді, й країна опиниться в умовах кризи неплатежів.

Кабмін неодноразово зазначав, що високі тарифи є вимогою міжнародних кредитних інституцій, проте очевидним є і катастрофічна корумпованість тарифів на послуги ЖКГ та їх політична вмотивованість на користь фінансово-олігархічних груп.

Непрозорий характер формування та затвердження тарифів, незаконні дії регулятора НКРЕП і монопольне становище енргопостачальників у підсумку призвели до невмотивованого та злочинного зростання цін.

Зважаючи на вищезазначене, депутати вимагають:

 

  1. Зупинити підвищення тарифів з 01.07.2016.

 

  1. Привести тарифи на житлово-комунальні послуги до економічно обґрунтованих.

 

  1. Заборонити енергогенеруючим компаніям виставляти авансові платежі та нараховувати пеню за несвоєчасно оплачені послуги.

 

  1. Зобов’язати енергопостачальників встановлювати виключно поквартирні прилади обліку води, тепла та газу.

 

Фракція «Наш Край» у Чернігівській обласній раді

Ще статті по темі

Один коментар

  1. Тарифы нереальные просто! Кандидаты все по очереди обещали, что понизят, и победитель Микитась в том числе, и его предводитель Атрошенко, но так никто ничего и не сделает — я уверен! Популистам доверия нет. Может хоть у нашкраевцев получится

Back to top button