Політика

Дмитро Нікітін окреслив план, як повернути заробітчан на батьківщину

Держава має підтримувати бізнес і створювати можливості для його розвитку, щоб зарплати і умови праці стали конкурентними.

У дописі на своїй Facebook-сторінці на цьому наголосив член бюро обласної організації ВО «Батьківщина» Дмитро Нікітін.

Сума, яку він навів, вражає: упродовж 2021 року українські заробітчани переказали з-за кордону 15,03 мільярда доларів. Половина коштів надійшла офіційними каналами, а решта – «втемну». Тобто, заробітчани своїми переказами посилюють нашу економіку. З іншого боку, саме через відтік робочої сили в Україні критично не вистачає представників робочих професій. Влада відмовчується, а ситуація погіршується – робочих місць немає, зарплати низькі.

«При цьому ніхто не б’є на сполох і не усвідомлює масштаби лиха. Хоча, маючи вагомий досвід у підприємницві, можу цілком твердо сказати: люди у нас розумні, працьовиті і відповідальні, тож не дивно, що їм легко знайти роботу за кордоном. А зараз там працює близько 3 мільйонів трудових мігрантів з України! Тільки уявіть! Під час сезонних робіт їх кількість збільшується до 7-9 мільйонів», — підкреслює Дмитро Нікітін.

Він окреслив план, який розробила команда «Батьківщини», який допоможе повернути заробітчан додому.

«Необхідно ухвалити 10-річну державну програму зі створення нових робочих місць по всій Україні, стимулювати молодь будувати свою кар’єру на батьківщині та, що не менш важливо, надати чіткі соціальні гарантії для людей праці», — пояснив автор поста.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ДМИТРО НІКІТІН ПІДТРИМАВ АКЦІЇ ФОПІВ ПРОТИ КАСОВИХ АПАРАТІ

На думку Дмитра Нікітіна, люди заслуговують гідно жити і працювати в своїй країні, на рідній землі.

*Реклама

Ще статті по темі

Back to top button