Політика

Газовий геноцид від уряду: чернігівцям хочуть продавати дешевий газ за ціною дорогого

Запровадження обліку природного газу у залежності від калорійності слід розпочинати з населення, а не з промисловості, – інакше це перетвориться на чергову спробу заробити на людях.

Про це заявив співголова партії «Наш край» Олександр Мазурчак, коментуючи план заходів «Нафтогазу», який передбачає з наступного року запровадження облік газу в одиницях енергії (кіловат-годинах).

За його словами, запроваджувати облік природного газу у залежності від калорійності слід розпочинати з населення, а не з промисловості.

«Наш край» пропонує першим пунктом плану передбачити обов’язкове встановлення нових приладів обліку усім побутовим споживачам з чітко визначеними термінами та фінансуванням за рахунок постачальників газу. І лише після того, як відповідними приладами обліку буде охоплено усіх побутових споживачів, може йтися про промисловість», – зауважив Олекандр Мазурчак.

Співголова «Нашого краю» наголосив, що запровадження такого обліку з промисловості означатиме, що «Нафтогаз» купуватиме паливо за ціною, що залежатиме від калорійності, а продаватиме людям виключно за високим «ринковим» тарифом.

«Сьогодні побутові лічильники вимірюють лише об’єм спожитого блакитного палива. Після «нововведення» «Нафтогазу» для промисловості, люди будуть змушені або купувати дорогий спеціальний лічильник, або платити за найвищою ціною.

За наявних умов, газовики будуть зацікавлені у продажі населенню газу найгіршої якості, оскільки люди, на відміну від підприємств, не матимуть змоги виміряти його «ефективність» та продовжуватимуть платити за об’єм», – додав він.

Разом з тим, на його думку, теплогенеруючі підприємства матимуть можливість швидко встановити лічильники калорійності та платити «Нафтогазу» за спожите блакитне паливо з урахуванням його калорійності.

«У той час, як у тарифі на тепло залишаться найвищі ціни. Цього не можна допустити», – підсумував Мазурчак.

Як повідомлялося, планом заходів «Нафтогазу» передбачається запровадження обліку газу в одиницях енергії з ІІ кварталу 2017 року. Документ містить 11 етапів.

Планом передбачені заходи, що дозволять запровадити комерційний облік газу при його видобуванні, транспортуванні, розподілі, постачанні та використанні в одиницях енергії, а саме в кВт*год.

Ще статті по темі

Back to top button