Політика

Діяльність депутатів у Раді: за що голосували представники Чернігівщини

У серпні минає рік, як почала свою роботу Верховна Рада 9 скликання. За перші чотири місяці роботи вона ухвалила 361 законопроєкт і постанову. Чернігівщину ж у парламенті представляють дев’ятеро нардепів, які вже встигли показати свою діяльність.

Так, позафракційний депутат Борис Приходько, обраний за 210 округом, брав участь у 96% голосувань упродовж пленарних засідань парламенту. Він максимально голосував за земельну реформу, що передбачає усунення Держгеокадастру від управління землями, удосконалення переважного права орендаря на придбання земельної ділянки, створення прозорої системи електронних торгів, розширення «земельних» повноважень громад, унеможливлення рейдерства, запровадження обігу земель та інші складові.

Також депутат підтримав низку законопроєктів, які передбачають, що парламент повинен протидіяти короновірусу та підтримати український бізнес у період карантину.

1

Борис Приходько переважно голосував за антикорупційну й антимонопольну реформи.

Ще один важливий закон, який підтримав нардеп, передбачає запровадження додаткових гарантій прав медичних та інших працівників, зайнятих у сфері захисту населення від інфекційних хвороб, та членів їхніх сімей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Верховна Рада ухвалила закон про продаж землі (ОНОВЛЕНО)

За весь час роботи у Верховній Раді він подав 16 законопроєктів, 1 із них став чинним, та 201 поправку.

2

Валерій Давиденко у 2019 році вдруге був обраний до Верховної Ради як представник 208-го округу. Під час роботи у Раді підтримував деякі зміни до Земельного кодексу України, що передбачають впровадження можливості складати схеми просторового планування території громади як інструменту комплексного управління в галузі використання земель громади, встановлення їх призначення, зонування території та визначення напрямів її збалансованого розвитку.

3

Депутат переважно голосував за антикорупційну й антимонопольну реформи. Частково підтримував виборчу реформу – через впровадження пропорційної виборчої системи з відкритими списками.

Валерій Давиденко продовжував підтримувати децентралізацію. Зокрема він голосував за зміни до Бюджетного кодексу України, які дозволяють залишити в місцевих бюджетах гроші на ремонт доріг, отримані від податку на пальне, замість спрямування цих коштів до Дорожнього фонду. Ця поправка прийнята Верховною Радою, попри те, що її не підтримав комітет.

Коефіцієнт присутності Валерія Давиденка на голосуваннях Ради – 91%. Він подав 24 законопроєкти, із яких чинними стали 2. Однак діяльність депутата перервала передчасна смерть. Нагадаємо, що 23 травня його знайшли мертвим у власному офісі. Причиною трагічної загибелі народного обранця став вистріл у голову. Зараз розглядається кілька версій його смерті, одна з яких – самогубство. Однак колеги по групі «Довіра» у це не вірять і стверджують, що то було умисне вбивство.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Верховна Рада може скасувати військовий збір

Сергій Гривко потрапив до Верховної Ради у списках фракції «Слуга народу». Він брав участь у 98% голосувань протягом пленарних засідань парламенту.

Підтримує земельну реформу створення ринку землі та цивілізованої системи виділення, оренди земель із використанням аукціонів і торгів, врегулювання питання обмеження використання окремих типів земель, таких як прикордонні смуги, військові об’єкти, узбережжя тощо.

4

Нардеп послідовно голосував за низку антикорупційних законів. Зокрема підтримав проєкт, що врегульовує передачу в оренду державного та комунального майна. Згідно з ним, застаріла процедура проведення конкурсу здійснюватиметься шляхом продажу права оренди на майно державної та комунальної власності на електронному аукціоні в електронній торговій системі.

Підтримав нардеп і проєкт, що скасовує положення, згідно з якими народним депутатам України гарантується недоторканність, за якої народні депутати України не можуть бути притягнені до кримінальної відповідальності без згоди ВРУ.

5

На рахунку Сергія Гривка 75 поданих законопроєктів, чинними серед них стали 8.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Верховна Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про мову

За списками «Слуги народу» до Ради пройшов і Павло Халімон. Він був присутній на 93% засідань.

Як і колеги, він максимально голосував за земельну реформу. Також підтримав антимонопольну реформу та децентралізацію.

Нардеп послідовно голосував за зняття депутатської недоторканності та законопроєкти, спрямовані на протидію російській агресії.

6

Павло Халімон є автором 33 законопроєктів, із них чинними стали 6.

Валерій Дубіль є депутатом від «Батьківщини» 6, 7, 8, а тепер і 9 скликання. Цього разу він пройшов до Ради за списками від цієї ж політичної сили.

Нардеп відвідував 58,8% голосувань парламенту. Громадська мережа «ОПОРА» вже охрестила його головним прогульником Верховної Ради серед представників Чернігівщини.

Він частково підтримує антикорупційну реформу. Голосував за деякі законопроєкти, що стосуються земельної реформи. Однак був відсутній на більшості засідань Ради з цього приводу.

На рахунку Валерія Дубіля 29 поданих законопроєктів, із яких стали чинними 7.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лідери й аутсайдери: два нардепи від Чернігівщини потрапили до оціночного рейтингу

Максим Зуєв був обраний до Верховної Ради від 207-го округу. Він представляє партію «Слуга народу».

Нардеп був присутній на 73% голосувань парламенту. Подав 12 законопроєктів, жоден із них не набув чинності.

У Раді він максимально підтримував антимонопольну реформу та децентралізацію. Частково підтримав земельну реформу. Переважно голосував за антикорупційну реформу та зняття депутатської недоторканності.

7

Олег Семінський, обраний за 205-м округом, відвідує 90% засідань Верховної Ради.

Як і решта депутатів від Чернігівщини, він підтримав земельну реформу. Максимально голосував за усі законопроєкти.

8

Підтримав антимонопольну, антикорупційну реформи та децентралізацію.

Подав 13 законопроєктів, із яких стали чинними 3.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рада ухвалила закон для запобігання COVID-19: штрафи і позбавлення волі

Олег Семінський не подав жодної поправки до законів, як і його колега Максим Зуєв.

А от їхній колега по фракції Антон Поляков відзначився рекордною кількістю правок до так званого антиколомойського закону. Їх було більше 6 000.

Нардеп обраний за 206-м округом, він відвідував 79% голосувань Ради.

Максимально підтримував антимонопольну реформу. Переважно голосував за антикорупційні закони, зняття депутатської недоторканності та земельну реформу.

9

Екс-очільник Чернігівського онкоцентру Валерій Зуб став депутатом Верховної Ради після перемоги на виборах у 209-му окрузі. Він другий, після Сергія Гривка, за кількістю відвідувань пленарних засідань – 96%.

Максимально голосував за антимонопольну, земельну та медичну реформи. Переважно підтримував антикорупційні закони.

10

За час діяльності Верховної Ради 9 скликання подав 16 законопроєктів, із яких чинними стали 3.

За даними проєкту «Rada4you»

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button