Політика

Криза вугільної галузі країни загрожує зривом опалювального сезону, – «Наш край»

Політична партія «Наш край» вимагає від уряду найближчим часом оприлюднити план нагальних заходів щодо виведення з кризи вугільної галузі, яка загрожує зривом опалювального сезону.

14355861_526045534269988_1268675728_n

Про це заявив співголова партії Сергій Кальцев.

Він наголосив, що безсистемна робота Уряду та профільного міністерства вже призвела до кризового стану в енергетиці: станом на 1 вересня 2016 року спостерігається значне відставання від плану накопичення вугілля на складах ТЕС та ТЕЦ.

«Із запланованих на 1 листопада 2,8 млн. тон на сьогодні накопичено лише 996 тис. тон, з яких антрацитового вугілля – 417 тис., а вугілля газової групи – 579 тис. тон. «Наш край» вимагає від уряду найближчим часом оприлюднити план нагальних заходів щодо виведення з кризи вугільної галузі», – зазначив Сергій Кальцев.

За словами співголови «Нашого краю», на сьогодні в енергетичній галузі склалась катастрофічна ситуація, що загрожує зривом опалювального сезону.

«Держава вже несе колосальні збитки – зокрема, через додаткову закупівлю близько 3 мільярдів природного газу для заміщення дефіциту вугілля», – повідомив він.

Він зазначив, що запропонована Міненерговугілля Концепція реформування вугільної галузі на 2020 рік є занадто рамковою і описовою та закладає значну корупційну складову при приватизації частини вугільних підприємств.

«Наразі недолугим менеджментом, корупцією та безгосподарністю знищується вугільна галузь. Проведення детального аудиту та виведення шахт із кризи має стати одним із ключових пріоритетів Міністерства енергетики», – зауважив співголова «Нашого краю».

На його переконання, зараз влада робить все, аби підвести все до закриття та продажу шахт.

«Наш край» вимагає від уряду підготувати зрозумілу та деталізовану програму реформування галузі, основним завданням якої стане гарантування енергетичної безпеки країни та соціальна підтримка працівників енергетичної сфери», – підсумував Сергій Кальцев.

Ще статті по темі

Back to top button