Політика

Людмила Поправка: «В прилуцькі села треба вдихнути свіже повітря»

Дівчина з чоловічим характером. Так характеризують друзі і знайомі кандидатку в депутати Прилуцької районної ради Людмилу Поправку. Справжній тобі хлопець у спідниці. Навіть професію собі обрала під стать – працює з металом. Бо й сама міцна, наче сталь. І навіть вид спорту, яким займалась, швидше властивий чоловікам, ніж жінкам – дзюдо (до речі, боротьба – то не лише спорт для молодої жінки, а й стиль життя). Далося взнаки татове виховання, батька і наслідувала по життю. Хоча при цьому ніколи не втрачала своєї індивідуальності.

«Я коли ставила перед собою певну мету – завжди її досягала, — зізнається 26-річна підприємниця Людмила Поправка,у 18 років розпочала власну справу, в той же час працювала і на газозаправній станції, у полі, неподалік Сухополової. Колектив чоловічий, але до мене, вчорашньої школярки, колеги ставилися, як до рівні, бо поважали за характер. Паралельно навчалась, здобуваючи вищу освіту».

Саме працюючи на заправці, Людмила вперше на власні очі побачила, яке насправді селянське життя і наскільки воно далеке від благополучного.

«Це було взимку, надворі градусів 20 морозу, — пригадує жінка, — бачу, до нашої станції ледве шкандибає бабуся, а перед нею – газовий балон, який вона штовхає ногами по землі. Вибігла, допомогла їй, дізналась, що той балон вона котила аж із сусіднього села, десь кілометрів 7-8, щоб у нас заправити. Мені так її жаль стало. Це ж треба! Невже у селі нікому було допомогти старенькій? Заправила за свої гроші, допомогла доставити до місця. Бабуся дякувала і плакала. Мені ті її сльози і досі перед очима. От тоді я й вирішили: в міру сил і можливостей буду допомагати сільським людям, які нині нікому не потрібні. Часто буваю у селах, спілкуюся з місцевими жителями, бачу діток сільських, які дуже обділені увагою. А вони ж нічим не гірші за міських! Хіба що живуть у глибинці, і не доходять до них руки у наших чиновників. А місцева влада також не дуже на них зважає. Хочу змінити ситуацію, тому і зважилась на такий відповідальний крок – балотуватись до районної ради. Переконана, що депутати повинні на своїх округах днювати і ночувати, працювати в громадах, допомагати людям вирішувати їхні проблеми».

З «НАШИМ КРАЄМ» Людмила Поправка  вирішили іти на вибори, бо знайома з багатьма представниками цієї політичної сили, які мають певні досягнення у своєму житті, займають активну життєву позицію і прагнуть робити добрі справи для людей. До числа таких, за словами пані Людмили, належить, зокрема, відомий прилуцький благодійник і меценат Віталій Лічман.

«На таких людей варто рівнятись, — каже Людмила Ігорівна, — 5 років для депутата – досить значний термін, і за цей час можна багато зробити, якщо працювати з повною самовіддачею. У мене є своя програма, у якій окреслені цілком реальні плани. Наприклад, елементарне: я ініціюватиму облаштування у селах зупинок, де їх немає, щоб мами з дітками у дощ і сніг не мерзли просто неба. Треба вирішувати проблему транспортного сполучення деяких віддалених сіл із райцентром, щоб селяни могли без проблем добиратись до міста у своїх справах. Планую займатись благоустроєм населених пунктів: у громадах повинні бути ухвалені внутрішні правила, яких слід чітко дотримуватись. Маю ще чимало задумок, які потрібно реалізувати. Я хочу, щоб мій первісток, так само, як всі наші дітки в місті і селах, відчували себе комфортно, не були обділеними і щоб пишалися тим, що вони народились на прилуцькій землі».

*Передвиборча агітація

Ірина Ковальова

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button