Політика

Марія Родикова: кожному чернігівцю – наша увага та підтримка

*Актуально

Довідка: Народилася 1 серпня 1988 року в Чернігові. Заступниця голови Деснянської у м. Чернігові районної ради. Освіта – вища, міжнародний політолог, магістр державного управління. Заміжня, виховує сина і доньку.

Чернігів для Марії Родикової – рідне місто, місто її становлення як особистості та професіонала. «Люблю свою роботу, адже вона передбачає спілкування з людьми. Я щаслива, коли під час особистого прийому громадян можу допомогти чернігівцям у вирішенні їхніх нагальних питань, а таких питань чимало», – ділиться вона.

Марія зазначає, що, попри зовнішні зміни в місті, є багато роботи у сфері підтримки місцевих жителів. «Кожен чернігівець має значення! Людина будь-якого віку має відчувати турботу про себе або небайдужість до своїх потреб із боку міської влади», – упевнена вона. Думку людей повинні чути у владних кабінетах, і не просто чути, а зважати на неї! Вийшовши на вулиці Чернігова та поспілкувавшись із містянами, можна одразу виокремити пріоритети. Тому Марія Родикова серед першочергових кроків називає покращення саме соціальної сфери в місті над Десною. Наприклад, актуальним для Чернігова уже є збільшення муніципальної допомоги при народженні дитини, адже сьогоднішні виплати на тлі зростання цін поступово втрачають свою цінність. До речі, ця програма в таких розмірах ініційована саме «НАШИМ КРАЄМ». Завдяки цьому вже понад 5 тис. чернігівських родин отримали виплати на 41 млн грн при народженні дітей. Також треба дбати про учасників бойових дій, родини загиблих в АТО/ООС, представників старшого покоління. Є ідея запровадити оздоровлення для немолодих чернігівців, відкрити соціальні магазини.

«На сьогодні в нас немає жодної міської програми, що мала б за мету підтримку людей поважного віку. А Чернігівщина загалом і обласний центр зокрема – території, де прошарок пенсіонерів достатньо значний. А я не можу стояти осторонь таких проблем, тому виноситиму на розгляд міськради низку пропозицій. Одночасно маємо дбати про допомогу дітям з інвалідністю, юним чернігівцям, позбавленим батьківської турботи тощо», – наголошує Марія Родикова. Тому й необхідна містянам муніципальна картка, що може бути зручним сервісом для соціальних програм, як це працює в інших містах.

Представниця «НАШОГО КРАЮ» впевнена, що Чернігів має розвиватися гармонійно – поліпшуватися як інфраструктура, міське середовище, так і якість життя людей, освітні, медичні послуги. «Моє гасло «Найцінніше – це людина, яка повинна бути здорова, досвідчена і соціально захищена», спрямовує увагу на деякі інші аспекти життя міста», – наголошує Марія Родикова. Відтак, переконана, що міська влада має приділяти необхідну увагу соціальним проблемам і спрямовувати на це відповідні фінансові можливості. Чернігівка вірить, що ситуація може змінитися, зокрема якщо в новій міській раді буде більше активних і відповідальних жінок. Потребують вирішення і медичні питання. Варто запровадити міське медичне страхування, щоб кожен застрахований чернігівець мав можливість отримати допомогу на медикаменти й лікування. Зараз, на жаль, на цьому влада економить, і за кілька років ми можемо мати значні проблеми навіть в обласному центрі із доступом до якісної медицини. У Чернігові є потреба підтримувати людей з онкологічними захворюваннями. Відповідна цільова програма започаткована «НАШИМ КРАЄМ», однак фінансується недостатньо, хоча кошти в міському бюджеті є.

Із 2015 року Марія Родикова працює у команді «НАШОГО КРАЮ», який завжди тримає руку на пульсі соціальних проблем чернігівців і знаходить можливість їх ефективно та професійно вирішувати, це люди, які вболівають за наше місто, за те, щоб у ньому було зручно жити всім верствам населення – від молоді і до людей похилого віку.

«Часто пропозиції молодих людей бувають доречними. Часом від деяких управлінців чуєш про актуальність тієї чи іншої проблеми, але шляхів їх вирішення не пропонується. У мене є певні нарікання на роботу Чернігівської міської ради, що приділяє надзвичайно велику увагу дорогам і проблемам житлово-комунального господарства, забуваючи про потреби і життя звичайних чернігівців», – пояснює Марія Родикова. Вона впевнена, що ситуацію варто змінити, і готова це робити.

Галина Петрова

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button