Політика

Президент підписав «винний закон»

Глава держави Петро Порошенко підписав Закон України «Про внесення змін до Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів».

Президент підписав закон у ході робочої поїздки до Одеської області, де він відвідав виноградне господарство в селищі Біляївка.

Законом зазначається, що суб’єкт господарювання, який отримав ліцензію на виробництво алкогольних напоїв (вин виноградних, плодово-ягідних або напоїв медових) виробляє їх з виноматеріалів виключно власного виробництва і має право здійснювати оптову торгівлю без отримання окремої ліцензії на оптову торгівлю.

Закон скасовує норму відповідно до якої виробники вина мали сплачувати 500 тис. грн за сертифікацію для оптової торгівлі.

«Український винороб більше не зобов’язаний платити ці гроші за сертифікацію. Ми прийняли дуже важливе рішення і зробили важливу справу. Усі – Президент, Верховна Рада, Уряд. Цей закон відкриває шлях для українських виноробів»,  — наголосив Президент.

Ще статті по темі

Back to top button