Політика

Марнотрати чи благодійники: на що витрачають бюджетні кошти депутати міськради

Як витрачають обранці Чернігівської міськради свої «депутатські» фонди, загальна сума яких становить 4,2 мільйона гривень або 100 тисяч гривень на кожного, дізналися представники громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Були проаналізовані всі фракції міськради та позафракційні депутати.

«Наш край»

Представники фракції «Наш край» мають спільні статті витрат: по 3 600 грн гривень із фонду вони спрямували на придбання педіатричного вензорного сканера для дитячої поліклініки №2; по 300 грн – на підтримку фестивалю з брейк-дансу «ЧеДжем», по 585 грн – для участі художніх колективів міста у фестивалі «ART-STARS» у Вінниці.

П’ятеро депутатів, а саме Олександр Соколов, Сергій Вакуленко, Володимир Козир, Віктор Бистров, Володимир Коваленко та Богдан Ткаченко – виділили від 5 до 10 тисяч гривень міській лікарні №1 для придбання системи безперервного моніторингу глюкози крові.

Керівник фракції Олександр Соколов більшу частину коштів (майже 60 тис.грн) витратив на допомогу закладам освіти: школі №21 та садочку №74. 25 тисяч гривень виділив матеріальної допомоги.

Сергій Вакуленко 25 тисяч гривень виділив як матеріальну допомогу. 21 тисячу гривень – на придбання відеопроєктора і ноутбука для школи №13. 20 тисяч гривень – для дитячих куточків відпочинку в ліцеї №32.

Екссекретар міської ради Віктор Бистров 32 тисячі гривень виділив на купівлю мату-татамі ДЮСШ «Україна». Майже 30 тисяч гривень спрямував на придбання меблів для школи №2 та 21 тисячу гривень – на матеріальну допомогу.

По 25 тисяч гривень із фонду Миколи Носка було виділено на матеріальну допомогу та на придбання спортивних костюмів для ДЮСШ «Чернігів» та №2. 20 тисяч гривень – для придбання пісочниць у садочок №36. Для школи №9 було придбано ноутбук та інший інвентар на загальну суму 25 тис. грн.

39 тисяч гривень Володимир Козир направив на придбання дитячого ігрового комплексу за адресою вул. Самострова, б.22. Ще 11 тисяч – на встановлення парканчика біля будинку №14 по вулиці Радченка. 23,5 тисячі гривень депутат виділив на матеріальну допомогу.

Ігор Желдак 32 тисяч гривень виділив на навчально-тренувальну роботу ДЮСШ «Авангард». 25 тисяч гривень – на матеріальну допомогу. Близько 15 тисяч гривень – на придбання комп’ютера для міської бібліотеки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Поетичне вітання партії «Наш край» зі святом Весни (Відео)

Майже всю суму депутатського фонду, а саме 90 400 гривень, спрямувала Ганна Якубова на придбання педіатричного вензорного сканера для дитячої поліклініки №2.

Максим Черненок, який також певний час обіймав посаду секретаря міської ради, близько 28 тисяч грн виділив на придбання комп’ютерної техніки для 11 колегіуму. 27 тисяч гривень – для придбання шафок у садок №62. Близько 15 тисяч гривень – на придбання техніки для садочка №16. 25 тисяч гривень виділив як матеріальну допомогу.

Майже 80 тисяч гривень із фонду Вікторії Овчаренко пішло на потреби гімназії №31. 13 тисяч гривень – на матеріальну допомогу.

Понад 51 тисячу гривень виділив на потреби дитячого садка №53 Володимир Коваленко: купили парти, ноутбук, килимове покриття та пилосос. На холодильник для харчоблоку садка №59 витратив майже 8 тисяч гривень. 25 тисяч гривень – на матеріальну допомогу.

На ремонт і меблі школи №12 Богдан Ткаченко витратив 34 тисячі з фонду. 12 700 гривень виділено на придбання інвентарю для ДЮСШ «Україна». 21,5 тисячі гривень виділено на матеріальну допомогу.

Нинішня секретарка міської ради Наталія Хольченкова витратила близько 22 тисяч гривень на ремонтні матеріали для садочка №76. 13 тисяч гривень було спрямовано школі №2: купівля принтеру (4,2 тис. грн), підставок для мобільних телефонів (7 тис. грн) та друк матеріалів (2 тис. грн). 10 тисяч гривень – на придбання відкидного столика для годування немовлят у міській лікарні №1. 25 тисяч гривень було виділено на матеріальну допомогу.

«БПП «Солідарність»

Керівник фракції Василь Білогура майже всі кошти спрямував на допомогу закладам освіти, а саме школам №34 та №14 і дитячим садкам №5, №2 та №23. Ще 21 тисячу гривень – на матеріальну допомогу.

За 28 тисяч гривень із депутатського фонду В’ячеслава Летути було придбано дві каруселі, що встановлені біля таких будинків: по вул. Єськова, буд. 14Б і вул. Льотна, буд. 27. Ще 10 тисяч гривень витрачено на придбання відкидного столика для годування немовлят у міській лікарні №1. 25 тисяч гривень – на матеріальну допомогу. Решта – на придбання меблів та обладнання для шкіл №33 та №28 і садочка №46.

Лише 21 тисячу з депутатського фонду використав Олександр Тарасовець, із них: 5 тисяч – на матеріальну допомогу та 16 тисяч гривень – на придбання обладнання для школи №7.

65 тисяч гривень із депутатського фонду Регіни Гусак було спрямовано на купівлю тканин і виготовлення костюмів для Міського палацу культури. Ще 10 тисяч гривень – на придбання відкидного столика для годування немовлят в міській лікарні №1. А 25 тисяч гривень пішло на матеріальну допомогу.

Роман Старіков на придбання ліків і обладнання для Управління охорони здоров’я витратив близько 45 тисячі гривень. Майже 30 тисяч гривень було витрачено на допомогу садочкам №7, №57 та №64. І ще 25 тисяч гривень – на матеріальну допомогу.

Увесь свій депутатський фонд, окрім матеріальної допомоги в розмірі 18 тисяч гривень, Інна Левченко спрямувала на закупівлю меблів та приладдя для закладів освіти, зокрема шкіл №18 та №21 і садочків №58 та №19.

65 800 гривень Андрій Дериземля витратив на дитячий ігровий майданчик біля будинків №11 та №11А по вул. Захисників України. Ще 10 700 гривень на гойдалку біля будинків №6 та №8 по вул. Захисників України та 23 500 гривень – матеріальної допомоги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Депутати допомогли з підготовкою проектів бюджету участі

Майже весь фонд (78 тисяч гривень) депутат Сергій Воробйов виділив на закупівлю обладнання для школи №7. А близько 20 тисяч витрачено на  придбання комплекту спортивного оснащення садочка №39.

Наталія Малець витратила свій депутатський фонд переважно на закупівлю обладнання для закладів освіти. З них: 67 тисяч гривень – для школи №20 та 13 тисяч гривень – для садочків №7 та №42. І ще 19 тисяч гривень – на матеріальну допомогу.

ВО «Батьківщина»

Майже весь свій фонд, близько 75 тисяч гривень, депутат Іван Бакшун спрямував на придбання будівельних матеріалів для школи №5. Ще 25 тисяч гривень – на матеріальну допомогу.

75 тисяч гривень Микола Миргородський витратив на закупівлю обладнання для палати інтенсивної терапії міської лікарні №4. І 25 тисяч гривень – на матеріальну допомогу.

92 тисячі гривень Лариса Кадіна витратила для придбання обладнання для міської лікарні №4. Ще 8 тисяч виділено на матеріальну допомогу.

75 тисяч гривень Ірина Любухіна витратила на покращення матеріально-технічної бази Чернігівського навчально-реабілітаційного центру №2. Ще 25 тисяч гривень пішло на матеріальну допомогу.

30 тисяч гривень витрачено з фонду депутата Олександра Антонова на ремонт філії-бібліотеки №5. За 11,6 тисяч придбано м’ясорубку для садочка №30. По приблизно 15 тисяч гривень на придбання меблів і техніки отримали ліцей №15 і садок №38. Ще 25 тисяч гривень виділено на матеріальну допомогу.

Григорій Федорець використав 75 тисяч гривень зі свого фонду для купівлі обладнання закладам освіти: школам №24 та №25, а також садочка №26. І 25 тисяч гривень витрачено на матеріальну допомогу.

Віктор Акименко 30,5 тисяч гривень виділив для придбання обладнання в міську лікарню №1 та пологовий будинок. Ще 18,5 тисячі гривень виділено на матеріальну допомогу. Натомість 34 тисячі гривень виділених коштів на придбання дитячого майданчика по вул. Незалежності буд.74 і 78 залишились невикористаними.

Об’єднання «Самопоміч»

Віктор Іванченко витратив: 22,5 тисячі гривень на придбання матеріалів для ремонту санвузла в садочку №58; 21,6 тисячі гривень на дитячий майданчик по вул. Нафтовиків 1; 14,4 тисячі гривень на гойдалку по вул. Незалежності 82; 9,7 тисячі гривень пішло на поточний ремонт прибудинкової території по вул. Незалежності, 52. Натомість матеріальна допомога у розмірі 25 тисяч гривень значиться як невикористана.

80 тисяч гривень Олександр Тимошенко зі свого фонду витратив на встановлення в місті бетонних тенісних столів. Ще 20 тисяч гривень – на матеріальну допомогу.

Практично весь фонд, у розмірі 87 тисяч гривень, Володимир Зуб спрямував на ремонти і оснащення в школі №27. Ще 13 тисяч гривень – на матеріальну допомогу.

Сергій Римаренко за кошти депутатського фонду придбав меблі для школи №27 (33 тис. грн), дитячу гірку-будиночок (22 тис. грн), проведено поточний ремонт між дворового проїзду по вул. 1-го Травня, буд.189А та придбано колонку для НРЦ №2 (3,4 тис. грн)

«Опозиційний блок»

Олег Шеремет витратив 45 тисяч гривень на придбання меблів для НРЦ №2. 25 тисяч гривень – на придбання медикаментів для Управління охорони здоров’я. Ще 5 тисяч гривень – на придбання жалюзі для Центру роботи з дітьми та молоддю за місцем проживання. І 25 тисяч гривень пішло на матеріальну допомога.

55 тисяч гривень виділив депутат Павло Вовк Територіальному центру соціального обслуговування Деснянської райради на придбання меблів і оснащення. Майже 20 тисяч гривень – на покращення матеріально технічної бази садочка №65. А також 25 тисяч гривень – матеріальної допомоги.

Світлана Живенко використала свій фонд лише на три чверті. З них 25 тисяч пішло на матеріальну допомогу. Майже 42 тисячі гривень – заміна вікон у кабінеті хореографії школи №19. Ще за 10 тисяч були придбані ліки для кардіологічного відділення міської лікарні №1.

Радикальна партія Олега Ляшка

75 тисяч гривень депутатського фонду спрямувала на закупівлю іграшок та обладнання Наталія Осіковська. Допомогу отримали ліцей №15 та садок №38. Ще 25 тисяч гривень спрямовано на матеріальну допомогу.

Понад 29 тисяч гривень із депутатського фонду Ірини Березинець спрямовані міській лікарні №1. Близько 34 тисяч пішли на придбання меблів і обладнання для ліцею №15. Ще 25 тисяч гривень – на матеріальну допомогу.

Жанна Шерстюк 75 тисяч гривень зі свого фонду використала для допомоги у покращенні матеріально-технічної бази закладів освіти. Зокрема: це ліцей №22, колегіум №11, НРЦ№2, та садочки №7 та №57.

Демократичний альянс

Понад 55 тисяч гривень Ярослав Ковтун виділив на придбання техніки та ігор для Центру роботи з дітьми та молоддю за місцем проживання. Також виділені кошти для придбання обладнання в школах №15 та 13, та садочку №57. Ще 20 тисяч гривень виділено на матеріальну допомогу.

Майже 53 тисячі гривень із фонду Віктора Тарасова пішло на облаштування дитячого майданчика по проспекту Миру, 65. На паркан та елементи дитячого майданчика в школі №21 витрачено майже 15 тисяч гривень. Придбано колонку для НРЦ №2 за 11 тисяч гривень. Та ще 11 тисяч гривень – для купівлі обладнання для міської бібліотеки. Матеріальна допомога – 10 тисяч гривень.

Позафракційні

На придбання вентиляційної системи та ноутбука для садка №45 Сергій Кирієнко витратив майже 40 тисяч гривень. Ще 28 тисяч гривень пішло на обладнання для кабінету швейної майстерності навчально-реабілітаційного центру №2. Майже 17 тисяч гривень на придбання обладнання для школи №7. Ще 8 тисяч гривень – на матеріальну допомогу. А 5 тисяч гривень – на придбання відкидного столика для годування немовлят в міській лікарні №1.

Представники громадської організації резюмували, що майже всі кошти витрачаються прозоро. Незрозумілим лише залишається призначення коштів за статтею «матеріальна допомога».

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button