Політика

«Мертві» округи Ічнянської ОТГ: вибори на грані зриву

Виборчі баталії в Ічнянській ОТГ тривають. Ми вже повідомляли про те, що Ічнянська ТВК 20 вересня ухвалила рішення про утворення виборчих округів з явним порушенням закону та нехтуванням інтересів виборців. 29 вересня судом це рішення скасовано як протиправне та Ічнянську ТВК зобов’язали утворити округи, що відповідають вимогам Закону.

В свою чергу Ічнянська ТВК якимось чином своєю постановою від 30.09.2017р. визнає скасоване судом рішення як чинне.

Сьогодні, 4 жовтня, судом було повторно встановлено, що виборчі округи в Ічнянській ОТГ не утворені. У той же час там – з грубим порушенням закону зареєстрували кандидатів від однієї з політичних партій. Тобто, кандидатів зареєстрували у фактично не існуючих округах.

Про це на своїй сторінці у мережі Facebook повідомив чернігівський правозахисник Микола Торбєєв.

34

«Сьогодні судом повторно встановлено, що виборчі округи на виборах Ічнянської ОТГ не утворені! Мені важко зрозуміти скільки ще окремими членами Ічнянської міської ТВК буде тривати беззаконня?! Наскільки я знаю, вони умудрилися зареєструвати сьогодні кандидатів від однієї із політичних партій, зареєструвати на неіснуючих округах! І це ще не все. Сьогодні в суді було виявлено і підробку документів за підписом окремих членів Ічнянської ТВК. (Всі ці факти завтра будуть оприлюдненні) А це вже явний і додатковий злочин! Поки не знаю, хто цю комісію направляє і дає які вказівки, але людей просто використовують, а вони сліпо виконують чиюсь волю. Не розумію, їм же пропонувалося зібратися всією комісією, за необхідності запросити представників всіх партій та у нормальному і спокійному режимі утворити ці горе-округи, щоб врахувати інтереси всіх виборців, мешканців Ічнянщини. Те, що так уперто пропонує зараз Комісія викреслює можливість мати своїх депутатів самому місту Ічня та смт. Дружба як центру громади та найбільшому населеному пункту Ічнянської ОТГ. Загалом ситуація, в яку окремі члени Ічнянської ТВК завели виборчий процес говорить фактично про його зрив. Хочу наголосити, що на даний час виборчі округи в Ічнянській ОТГ не утворені і голосування за реєстрацію кандидатів по неіснуючих округах це також пряме і грубе порушення Закону», — зазначає Микола Торбєєв.

Більш детально про виборчу казуїстику в Ічнянській ОТГ розкажуть завтра, 5 жовтня, о 14.00 у прес-центрі «Чернігівський вибір» під час прес-брифінгу на тему: «Вибори в об’єднаних територіальних громадах: критичні порушення на Ічнянщині».

Ще статті по темі

Back to top button