Політика

Міністр культури відвідав чернігівську філармонію

Сьогодні 12 травня в рамках виїзного засідання Кабінету Міністрів України на Чернігівщині в обласному філармонійному центрі фестивалів та концертних програм з робочим візитом побував Міністр культури України Олександр Ткаченко.

Разом із заступником голови Чернігівської ОДА Оленою Думою міністр ознайомився з ходом реалізації проєкту з реставрації пам’ятки архітектури місцевого значення будівлі обласного філармонійного центру. Нагадаємо, ці роботи розпочалися наприкінці 2019 року коштом Державного фонду регіонального розвитку та обласного бюджету. Нині у філармонійному центрі замінені на енергозберігаючі вікна і двері, відреставровано фасад, замінено покриття тротуару біля будівлі, відремонтовано системи водостоку, осучаснено балетну залу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До Чернігова приїхав і Міністр освіти Сергій Шкарлет

Олександр Ткаченко оглянув концертну залу, де в рамках запланованих робіт передбачається заміна крісел, модернізація сценічного комплексу сучасним звуковим, світловим, мультимедійним обладнанням. Він ознайомився з роботою творчих колективів філармонійного центру, перспективними планами діяльності в нинішніх особливих умовах. Увагу міністра привернули роботи по облаштуванню затишного дворика філармонійного центру — перспективної експериментальної творчої локації, яка, як концертний майданчик просто неба, користується великою популярністю у глядачів.

Нині проєкт з реставрації Чернігівського обласного філармонійного центру розглядається по-суті як створення нового, креативного мистецького осередку, що може слугувати зразком державної підтримки культурної індустрії.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру

фестивалів та концертних програм

Ще статті по темі

Back to top button