Політика

Мучителів тварин чекає в’язниця: рада прийняла закон

Верховна Рада прийняла за основу законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо запровадження гуманного ставлення до тварин).

Про це повідомляє Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України.

«За» проголосували 249 депутатів.

b807a98e57ca9189a95b670fab710087

Законопроект, зокрема, передбачає посилення адміністративної та кримінальної відповідальності за жорстоке поводження з тваринами. Пропонується збільшити адміністративні штрафи за жорстоке поводження з тваринами з 9-21 до 200-500 неоподатковуваних мінімумів громадян (від 3400 грн до 8500 грн).

Також пропонується посилити кримінальну відповідальність за жорстоке поводження з тваринами, збільшивши термін позбавлення волі до восьми років.

Так, за знущання над тваринами, що належать до хребетних, вчинене із застосуванням жорстоких методів або з хуліганських мотивів, а також нацьковування зазначених тварин одна на одну, вчинене з хуліганських чи корисливих мотивів, карають арештом на строк до шести місяців або обмеженням волі на строк до трьох років.

Ті ж дії, вчинені в присутності малолітнього, караються обмеженням волі на строк від трьох до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк.

Нагадаємо, сьогодні Верховною Радою прийнято Закон № 4246 «Про внесення змін до ст. 41 Закону України Закону України «Про дорожній рух» (щодо пріоритетності транспортних засобів, які рухаються по колу)».

Джерело: http://sud.ua/

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button