Політика

На 210 окрузі хочуть сфальсифікувати результати виборів

ЗАЯВА виборчого штабу кандидата у народні депутати по виборчому окрузі №210 Бориса Приходька

Шановні виборці Прилук, Прилуцького, Козелецького і Бобровицького районів!

Нашу перемогу намагаються вкрасти. Два дні я очікував на об’єктивне і справедливе встановлення підсумків голосування у 210-му виборчому окрузі. Однак на сьогодні діяльність голови ОВК Оксани Соколовської та членів комісії не дозволяє встановити результати виборів. У комісії увесь цей час ведуться дії, спрямовані на фальсифікацію підсумків голосування.

В округах Чернігівської області уже завершується встановлення результатів, документи передаються в ЦВК, натомість в ОВК №210 не прийнято всі протоколи від дільничних виборчих комісій. Прикметно, що членів багатьох ДВК супроводжують люди з організації «СтопКор» або представники штабу Коровченка. Добу ведеться робота з анулювання результатів на тих дільницях, де ми отримали переконливу перемогу із значним відривом від основного конкурента. На понад десяти дільницях уже проведено перерахунок бюлетенів за особистим незаконним рішенням голови ОВК.

Водночас порушено порядок ведення засідання ОВК, до того ж має місце системне порушення кворуму. Ніхто не контролює кількість членів комісії, присутніх на засіданні.

Окружна виборча комісія зробила значну перерву у своїй роботі, хоча відповідно до закону, її засідання має бути безперервним. Документація ДВК, в тому числі протоколи, мішки з бюлетенями не була прийнята у порядку, встановленому законом. Мішки із порахованими бюлетенями залишилися у приміщенні ОВК фактично у вільному доступі, тоді як члени ДВК роз’їхалися відпочивати по домівках. Маємо факт неконтрольованого зберігання виборчої документації.

67191996_2085336215102731_921892267407441920_n

У день голосування на ДВК спостерігачі і представники Комітету виборців України фіксували численні порушення на дільницях. Крім того, задокументовано втручання поліції у виборчий процес, що вилилося у переслідуванні представників громадської організації, яка проводила екзитпол на виході із виборчих дільниць. Заяви про ці факти пролунали на всеукраїнському рівні.

Все, що відбувається на ОВК зараз наводить на думку, що голова ОВК Соколовська діє в інтересах одного з кандидатів і намагається сфальсифікувати результати виборів в окрузі. До слова, голову комісії в ОВК 210 замінили буквально за два тижні до дня голосування. Вона вибірково спілкується із журналістами, не даючи коментарів і пояснень.

Зараз довірені особи і спостерігачі готують звернення до поліції і суду щодо незаконних дій голови ОВК.

Я впевнений у нашій перемозі, але підрахунок голосів, що відбувається із порушеннями, свідчить про те, що наш результат просто намагаються вкрасти. Дії голови і членів ОВК призводять до неможливості законного встановлення підсумків голосування.

З повагою Борис Приходько

*Актуально

Ще статті по темі

Back to top button