Політика

На Чернігівщині керівники ОТГ від «Нашого краю» впроваджують позитивні зміни

*Актуально

У Чернігівській області керівники об’єднаних територіальних громад, обрані від «Нашого краю», виконують свої передвиборні обіцянки, впроваджуючи позитивні зміни і дбаючи про розвиток громад.

Як повідомив голова Батуринської міської ради Леонід Душа, бюджет Батуринської громади за підсумками І кварталу цього року зріс утричі за рахунок впорядкування земельних відносин у громаді – до 2,7 млн гривень. Зараз тривають ремонти ФАПів у селах Городище і Матіївка (про їх закриття не йдеться, адже жителі громади потребують доступних медичних послуг). Крім того, у Матіївці за кошти місцевого бюджету оновлюють і місцеву бібліотеку. Також Леонід Душа виконав ще одну із своїх обіцянок – у Батурині відкрито продовольчий ринок, аби місцеві виробники сільгосппродукції мали змогу торгувати без посередників.

За словами Носівського міського голови Володимира Ігнатченка, з початку цього року відновлено освітлення чотирьох вулиць у селі Володькова Дівиця, розпочався ремонт доріг у Носівці, виділено кошти на придбання спецтехніки для комунального підприємства, аби покращити прибирання населених пунктів громади. «Ці зміни можливі завдяки перевиконанню бюджету громади – за підсумками І кварталу це 5 млн грн. На сесії у травні депутати міськради мають виділити 850 тис. грн на придбання автобусу для будинку культури, 300 тис. грн – на купівлю житла для лікарів», — говорить він.

У планах – ремонт приміщення задля відкриття Центру адмінпослуг Носівської ОТГ, проведення ремонту покрівлі школи у Володьковій Дівиці за 1,5 млн гривень. Серед актуальних питань, над якими будуть продовжувати працювати у громаді, – переведення на альтернативні джерела опалення закладів соціальної сфери та створення нових робочих місць, адже це додаткові надходження до бюджету.

Всього у Чернігівській області створено 19 об’єднаних територіальних громад, 5  з яких очолюють представники «Нашого краю».

Прес-служба обласної організації ПП «Наш край»

Ще статті по темі

Back to top button