Політика

На Чернігівщині ОТГ не підтримують поштову реформу

*Актуально

На Чернігівщині місцеві об’єднані територіальні громади не підтримують поштової реформи, що реалізується зараз у регіоні як пілотний проект, і занепокоєні її подальшим впровадженням. Як повідомила депутат Чернігівської обласної ради від «Нашого краю», керівник регіонального відділення Всеукраїнської асоціації сільських і селищних рад Ірина Грозенко, до неї постійно звертаються голови ОТГ з критикою реформування поштових відділень, що насправді передбачає їх закриття в невеликих селах.

«Реформа недоречна на Чернігівщині. Спочатку говорили, що вона буде впроваджуватися на території Куликівського, Ріпкинського і Чернігівського районів, а зараз впроваджують в усіх районах. Я буду відстоювати інтереси селян, бо реформа недолуга, вона йде проти людей», – наголосила Ірина Грозенко.

Голова Комарівської ОТГ Юрій Кантур, якого підтримував на виборах «Наш край», передав до Чернігівської ОДА близько 200 підписів проти впровадження поштової реформи.

Він наголошує, що жителі громади вкрай занепокоєні реформою «Укрпошти» та перспективами закриття стаціонарного поштового відділення: у Комарівці, де проживають 1200 мешканців. Там мають залишитися замість чотирьох тільки двоє листонош. Юрій Кантур переконаний, що про жодне покращення послуг не йдеться, оскільки 60% місцевих жителів – пенсіонери, для яких буде надзвичайно складно прийти в центр села та вистояти у черзі. Крім того, графік роботи пересувних відділень із жителями громади ніхто не узгоджував.

Жителі громади висловили свою категоричну незгоду з поштовою реформою та просять обласну владу втрутитися у ситуацію, щоб не допустити скорочення листонош і закриття стаціонарного відділення зв’язку.

Прес-служба обласної організації ПП «Наш край»

Ще статті по темі

Back to top button