Політика

На Чернігівщині проживає 102-річна партизанка (Фото)

*Актуально

«Легенда Ніжина» – так називають Катерину Павлівну Гриценко, яка мешкає на Чернігівщині. Жінці виповнилося 102 роки, вона – учасниця Другої світової війни, боролася проти нацистської окупації рідного краю в партизанських загонах. У мирний час викладала українську мову та літературу в Ніжинському училищі культури (нині – фаховий коледж культури і мистецтв імені М.Заньковецької). Зараз про неї піклуються діти й онуки. Катерина Павлівна до цього часу добре пам’ятає події понад 70-річної давності, а її мудрість і розсудливість викликають повагу й захоплення. 2018 року пані Катерина удостоєна звання «Жінка року» в номінації «Легенда Ніжина».

Із Днем Перемоги Катерину Гриценко привітала голова міської ветеранської організації Людмила Величко. Від імені депутатки обласної ради від партії «Наш край» Наталії Копиці вона передала вітання і подарунок від партійної організації.

Ветеранська організація Ніжина об’єднує кілька тисяч жителів міста. За словами Людмили Величко, громадська активність допомагає людям похилого віку відчувати свою значимість і затребуваність у суспільстві, адже разом вони проводять різні заходи, зустрічі, спілкуються й обмінюються досвідом. «До речі, ми вже багато років співпрацюємо з Наталією Копицею і дуже вдячні їй за небайдужість та увагу до представників старшого покоління», – наголосила голова ветеранської організації Ніжина.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Пресслужба обласної організації ПП «Наш край»

Ще статті по темі

Back to top button