Політика

На Чернігівщині є кому дбати про людей

*Актуально

На Чернігівщині політична партія «Наш край» послідовно відстоює децентралізацію і дбає про забезпечення самодостатньої діяльності громад. Політична сила наполягає на передачі лісів у розпорядження ОТГ, аби громади володіли ресурсами для свого розвитку. У громадах ці ініціативи отримують підтримку, відповідні звернення приймаються на сесіях рад громад і направляються до обласної ради.

Під час чергової сесії Чернігівської обласної ради фракція «Наш край» підтримала рішення про фінансову підтримку об’єднаних територіальних громад Чернігівської області.

Згідно з документом, дочірні підприємства комунального підприємства «Чернігівоблагроліс» будуть звільнені від сплати частини чистого прибутку до обласного бюджету на період 2018-2021 рр. Натомість цим підприємствам щоквартально рекомендовано направляти 15 % чистого прибутку як матеріальну допомогу до бюджетів об’єднаних територіальних громад області.

«Наш край» на Чернігівщині послідовно виступає за передачу лісів ОТГ. І нині зроблено перший крок у цьому напрямі. Ми плануємо найближчим часом розробити концепцію передачі лісів ОТГ, уже працюємо над цим», – прокоментувала керівник фракції «Наш край» Ольга Чередник.

Крім того, депутати фракції «Наш край» у Чернігівській обласній раді відстояли створення Дмитрівської (Бахмацький район) і Крутівської (Ніжинський район) об’єднаних територіальних громад.

Сьогодні під час засідання обласної ради депутати внесли зміни до Проекту перспективного плану формування територій громад Чернігівської області. Депутат обласної ради від «Нашого краю», виконавчий директор Чернігівського регіонального відділення Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад,  голова постійної комісії з питань розвитку і реформування місцевого самоврядування, децентралізації та європейської інтеграції Ірина Грозенко повідомила, що комісія напрацювала пропозиції щодо перспективного плану, однак не всі з них врахували в кінцевому варіанті документа.

Ірина Грозенко наголосила на необхідності створення Дмитрівської, Крутівської та Авдіївської (Сосницький район) ОТГ. Її пропозиції підтримали інші депутати, але за підсумками голосування схвалено рішення про створення Дмитрівської і Крутівської громад. Відповідно до цього документа, в області буде створено 55 об’єднаних територіальних громад (уже працюють 37).

Прес-служба обласної організації ПП «Наш край»

Ще статті по темі

Back to top button