Політика

Борис Вікторович Приходько. «30 млн. грн — це додаткові можливості для громад Черніговщини. Та ми працюємо над залученням додаткового ресурсу»

28 жовтня, за пропозицією народного депутата України по 210-му виборчому округу Бориса Приходька Кабінет Міністрів погодив виділення 10 млн грн чергової держсубвенції на розвиток територіальних громад Чернігівської області. Цією звісткою політик поділився на власній Facebook-сторінці.

«Це значить, що у громадах Чернігівщини, зокрема і мого 210-го округу, ми зможемо реалізувати або розпочати багато важливих проєктів у сфері інфраструктури. Усі вони – на часі. А тому працюємо. Покращення якості життя в громадах Чернігівщини – мій пріоритет», – написав Борис Приходько.

Також Борис Приходько докладніше розповів про проєкти, які реалізують за ці кошти.

Так, у сфері освіти запланований капремонт Сираївської ЗОШ, будівництво спортивного майданчика в Прилуцькій ДЮСШ, ремонт вимощення біля Новобиківського ЗЗСО. У заклади освіти Козелецької, Остерської та Яблунівської громад закуплять офісну і комп’ютерну техніку, музичне, теле- й аудіовізуальне обладнання, меблі, магнітні та класні дошки. Також буде здійснений капремонт огорожі Носівської ДЮСШ і придбають твердопаливні котли для закладів освіти Носівської громади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Почесному громадянину Чернігова Герарду Кузнєцову встановили меморіальну дошку

Медицина: для Ладанського Центру ПМСД придбають електрокардіограф, аналізатор гематологічний, генератор для кабінету щеплень.

Комунальна сфера: у Линовицькій територіальній громаді з’явиться новий сміттєвоз, для потреб Сухополов’янської ТГ куплять грейдер. Також за кошти держсубвенції буде здійснений капремонт фасаду адмінбудівлі Михайло-Коцюбинської ТГ.

За словами нардепа, в десяти містах і селах його округу встановлять дитячі ігрові майданчики – у Новій Басані, Берлозах, Лихолітках, Карасинівці, Горбачах, Тарасові, Новиках, Чемері, Козельці, Острі.

Нагадаємо, що з початку 2021 року це вже третя державна субвенція, яку Борис Приходько залучив на Чернігівщину. Її загальна сума – 30 мільйонів гривень. Нині триває реалізація проєктів у сфері освіти, медицини, культури, соціальній і комунальній сферах у Козельці, Острі, Новому Бикові, Носівці, Кіптівській ТГ, Прилуках, Ладані.

Парламент Борис Приходько регулярно зустрічається віз керівниками тергромад, освітянами та медиками. Приклад такої ефективної взаємодії – спільний законопроєкт щодо спрощення публічних закупівель № 6537. Голови громад скаржились, що складна процедура закупівель не дозволяє закупити найнеобхідніше у заклади соціальної сфери – паливо для шкільного автобуса, продукти харчування у їдальню, вугілля для опалення лікарень. Документ, який був прийнятий Верховною Радою у першому читанні, дозволить значно пришвидшити закупівлі на місцевому рівні. Так регулярне спілкування із виборцями дозволяє вирішити найбільш актуальні проблеми громад.

Також народний депутат розповів про попередні результати своєї каденції: він став автором чи співавтором 90 проєктів Закону, подав понад 600 правок до законопроєкту інших народних депутатів. Серед довоєнних законів, які були ухвалені з ініціативи Бориса Приходька, це документи, спрямовані на виділення додаткових коштів на боротьбу з коронавірусом (№ 3275, № 5014), щодо електронного кабінету та спрощення роботи ФОПів (№2524), компенсації тарифів на електроенергію (№ 4672), вдосконалення процедури публічних закупівель (№ 5309), про локалізацію виробництва (№ 6445) та інші.

Верховна Рада підтримала проєкт Держбюджету-2023. Проєкт Держбюджету-2023 передбачає доходи в розмірі 1, 28 трлн грн, що на 17, 6% менше за тогорічні показники. Дефіцит бюджету планується близько 20% ВВП, інфляція – 30%. За словами Бориса Приходька, бюджет на наступний рік – це бюджет воєнного часу, основним пріоритетом якого буде захист й оборона країни. На оборону країни планують направити рекордні 757 млрд грн. Рекордні показники для цієї галузі за часи незалежності України. На думку депутата, фінансування армії сьогодні – це питання життя та смерті для всіх українців, питання цілісності країни та нашої Перемоги. Підвищення соціальних стандартів, на жаль, доведеться чекати до мирного часу. Прожитковий мінімум для працездатних громадян залишається на рівні 2, 6 тис. грн, мінімальна зарплата – 6, 7 тис. грн, мінімальна пенсія – 2 тис. грн.

Народний депутат відзначає, що у проєкті бюджету врахований ПДФО до бюджетів тергромад в обсязі 64%. Це вкрай важливо для де окупованих громад, де з’являються кошти на відновлення інфраструктуру та допомогу мешканцям.

Дотації в Держбюджеті для аграріїв не передбачено. Але Мінагрополітики розробило заходи на підтримку галузі. В тому числі підприємці зможуть користуватись програмою «5-7-9» для кредитування. Уряд затвердив програму грантів для тепличних господарств та садівництв на суму 1 млрд грн. Також активізує аграрний ринок «транспортний безвіз» із країнами Європи. Вже відбувається передача інформації онлайн, проводиться спільний огляд на кордоні, що дозволить пришвидшити шлях проходження прикордонного пункту, збільшити обсяги продукції на експорт, а наші підприємці, відповідно, зможуть більше продавати та заробляти.

248945233_185501603758510_6156115554003909243_n

Довідка Борис Вікторович Приходько народився в селищі міського типу Лосинівка Ніжинського району Чернігівщини у 1973 році. Закінчив фінансово-економічний факультет Національного економічного університету у 1994 році. Відома постать у банківському секторі України. Працював першим заступником голови правління Нацбанку. У 2019 році став народним депутатом IX скликання по округу № 2010 (Прилуччина, Бобровиччина, Козелеччина у Чернігівській області). Член депутатської групи «Довіра» та входить до економічного комітету Верховної Ради. За даними руху «ЧЕСНО», Борис Приходько – один із найдисциплінованіших народних депутатів, оскільки він не пропускає засідань.

Станом на кінець вересня, народний депутат опрацював 2234 звернень громадян, зареєстрував або став співавтором 90 законопроєктів, подав 608 правок та 27 депутатських запити, взяв участь у 98% пленарних засідань, за у 97% засідань економічного комітету парламенту. Борис Приходько регулярно проводить зустрічі із керівниками громад, освітянами та медиками, щоб дізнатись про проблеми безпосередньо в людей та разом напрацювати шляхи їх вирішення. У своїй роботі депутат найбільше приділяє увагу підтримці підприємців-аграріїв: робить це як парламентар, та у взаємодії із Мінагрополітики.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Відновлення країни

У квітні 2022 року Президент Володимир Зеленський створив Нацраду з відновлення нашої країни від наслідків воєнних дій. Вона вже розробила план заходів післявоєнного відновлення та розвитку України, вказала напрямки пріоритетних реформ, які допоможуть забезпечити економічну стабільність та зростання ВВП. У липні у швейцарському місті Лугано пройшла Міжнародна конференція з питань відновлення України, де представники нашої країни презентували план дій для міжнародних партнерів, меценатів та інвесторів. Наразі план знаходиться на завершальному етапі розробки та затвердження.

Підтримка вітчизняного виробника

Від самого початку війни Верховна Рада почала максимально швидко розглядати законопроєкти, що пов’язані із захистом країни, розвитком економіки та соціального захисту громадян. За словами народного депутата, на кожному засіданні ухвалюються проєкти Законів на підтримку військових ЗСУ, тероборонівців, працівників Нацполіції, Нацгвардії, СБУ. Подальше завдання парламентарів – мобілізувати всі ресурси для того, щоб наша країна перемогла окупанта. Вже є приклади на Чернігівщині, коли країни чи організації звертаються з пропозицією допомогти. Потрібно розробити законодавчий механізм на такі випадки. 

Особливий акцент у своїй діяльності народний депутат робить на підтримці національного виробника. Парламент вже ухвалив два важливі законодавчі акти – про локалізацію та про індустріальні парки. За словами, Бориса Приходька, закон про локалізацію вносить важливі зміни у публічні закупівлі. Зокрема щодо частки українського виробництва відповідно до груп товарів. Закон про індустріальні парки – вводить низку стимулів для розвитку індустріальних парків для інвесторів, що, у свою чергу, створить нові робочі місця та сприяє відновленню промисловості.

Ще статті по темі

Back to top button