Політика

«Наш край» вимагає медреформи без порушення Конституції

*Актуально

Уряд має зупинити ліквідацію безоплатної медицини та негайно відкликати законопроекти медичної реформи, що порушують Конституцію України. Про це заявив народний депутат від «Нашого краю» Сергій Шахов.

За його словами, медична реформа від уряду зазіхає на гарантовану Конституцією безоплатну медицину.

«Головною метою законопроекту уряду є скасування вимог ст.49 Конституції України щодо безоплатності медичної допомоги, що автоматично перетворить соціальну медичну реформу на бізнес-реформу. Після впровадження реформи від Уляни Супрун роль держави зведеться до часткового покриття витрат на лікування пацієнта в лікарнях будь-якого типу власності. Решту сплачуватиме пацієнт зі своєї кишені. Законопроект має бути негайно відкликаний, а не голосуватися у Верховній Раді», – зазначив Сергій Шахов.

Він переконаний, що включення законопроектів про реформу медицини до порядку денного парламенту свідчить про готовність влади порушити Конституцію та впровадити платну медицину.

«Влада готова ліквідувати державну систему медичної допомоги та впровадити платну медицину», – переконаний Сергій Шахов.

Він закликав владу негайно зупинити процес ліквідації безоплатної медицини та відкликати ті законопроекти медичної реформи, що порушують Конституцію України.

«Наш Край» вимагає від уряду відкликати законопроекти медичної реформи та разом з експертами і громадськістю доопрацювати їх. Реформа медичної сфери має здійснюватися виключно в рамках Конституції. Жодна реформа не може забрати в українців право на якісну, доступну та безоплатну медичну допомогу», – зазначив Сергій Шахов.

Як відомо, вчора Верховна Рада внесла до порядку денного законопроект «Про державні фінансові гарантії надання медичних послуг та лікарських засобів» (№ 6327).

Відповідно до цього закону, держава гарантує повну або часткову оплату, згідно з тарифом покриття за рахунок коштів державного бюджету України, наданих пацієнтам необхідних медичних послуг і лікарських засобів, що передбачені державним гарантованим пакетом. Також цей закон передбачає можливість встановлення додаткових державних фінансових гарантій надання медичних послуг і лікарських засобів.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button