Політика

ОТГ можуть зникнути – влада згортає найважливішу реформу країни, – депутат облради

*Актуально

Влада повинна терміново припинити знищення реформи децентралізації в Україні, оскільки до цього часу до Конституції України не внесено визначення ОТГ як адміністративних одиниць. Про це повідомила депутат Чернігівської обласної ради від політичної партії «Наш край», виконавчий директор обласного відділення Всеукраїнської асоціації сільських і селищних рад Ірина Грозенко.

За її словами, децентралізація, яка дала громадам реальний шанс для розвитку, може бути скасована найближчим часом.

«Влада згортає найважливішу реформу країни. Децентралізація може бути скасована рішенням Конституційного Суду, бо об’єднані громади не передбачені Основним законом як адміністративні одиниці. «Наш край» вимагає від Верховної Ради терміново визначити конституційний статус об’єднаних територіальних громад», – заявила Ірина Грозенко.

На її переконання, Верховна Рада України та уряд мають ухвалити ще низку законів для розвитку децентралізації.

«Ми вимагаємо передати ОТГ землі через ухвалений закон, щоб закріпити їх у власності громад та позбавити Кабмін можливості в ручному режимі впливати на них. Також ми наполягаємо на забороні перекладання будь-яких витрат, які має забезпечувати держава, на плечі громад. Реформи для людей, а не люди для реформ», – зазначила Ірина Грозенко.

Як відомо, уряд схвалив розпорядження щодо передачі земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності у комунальну власність об’єднаних територіальних громад. Відповідне рішення було ухвалено 31 січня 2018 року, на засіданні Кабінету Міністрів за ініціативи Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана.

Прес-служба обласної організації ПП «Наш край»

Ще статті по темі

Back to top button