Політика

Пів сотні питань розглянули на сесії Чернігівської обласної ради в режимі онлайн

Україна нині переживає дуже важкий час. Тож із міркувань безпеки багато заходів нині проводять онлайн. Сесія обласної ради – не виняток. Сьогодні, 16 вересня, якраз відбулось таке засідання.

На черговій сесії Чернігівської обласної ради розглянули 50 питань. На думку Сергія Баришовця, депутата Чернігівської обласної ради, більше, ймовірно, не дозволяють технічні можливості.

За його словами, основні питання стосувалися орендної плати для комунальних підприємств.

«Усі депутати підтримали ідею, щоб вона була невеликою, бо комунальним підприємствам не під силу її самим «тягнути». Водночас були питання щодо орендної плати для ТОВ «Чернігівський центр консалтингу». Він просив зменшити орендну плату до 30%. Це рішення не було підтримано. Вона залишилася на такому рівні, як і для всіх підприємств комунального майна – 50%. І для «Ділового центру» зменшення орендної плати також не підтримали. Адже вони також просили зниження відсотка для себе.

Звіт про бюджет розглядали, це більш технічне питання. Земельні питання розглядали, зокрема про затвердження технічної документації для обласної лікарні. Всі депутати підтримали», – розповів Сергій Баришовець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пучки, рундук, припинда: в Менській громаді грають у власну інтелектуальну гру (Фото)

Він також зазначив, що сесія в режимі онлайн відбулася конструктивно. Єдине, Сергій Баришовець не встиг висловити публічно своє зауваження.

«Вважаю, що ті депутати, які перебувають за кордоном, не мають морального права брати участь у голосуванні. Таких депутатів кілька точно є, до того ж це чоловіки. Президент депутатам Верховної Ради давав певний час, аби вони повернулися до України, А чому обласні депутати не повернулися? Вже чотири місяці, як у Чернігівській області немає бойових дій. Ми тут живемо, працюємо, діти до школи ходять, а депутати – за кордоном», – зауважив депутат.

У сесійному засіданні зробили перерву, імовірно, його продовжать наступного тижня.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button