Політика

По-новому не значить краще: у Чернігові не відбулося якісних змін

Секретар Чернігівської міської ради Віктор Бистров та депутат міської ради від «Нашого краю» Сергій Вакуленко стали учасниками експертного обговорення «Чернігів – рік при новій владі», що відбулося у прес-центрі «Чернігівський вибір» та було присвячене річниці зміни політичних пріоритетів чернігівців.

За словами Віктора Бистрова фракція «Нашого краю» зробила дуже багато для створення коаліції з іншими політичними силами, але, на жаль, поки що  ці зусилля не увінчалися успіхами, а відтак, складно знайти відповідальних за той чи інший прорахунок.

Загалом, на його думку, жителі Чернігова за рік не відчули «амбіцій» («Поверну Чернігову амбіції» — одне з передвиборчих гасел діючого міського голови – авт..) – якісних та системних змін. До цього часу не розроблено стратегію розвитку обласного центру Чернігівщини, а це означає, що немає системного підходу у багатьох сферах життєдіяльності міста.

Водночас, секретар міської ради назвав напрями, за якими працюють депутати з фракції «Наш край». Це й спорудження та оновлення спортивних майданчиків у мікрорайонах Чернігова, відміна благодійних внесків у дитячих поліклініках, вирішення соціальних питань, продовження мораторію на забудову території поблизу мікрорайону Савчука тощо.

Віктор Бистров висловив жаль, що цього року не діє програма соціальної підтримки мешканців Чернігова, що працювала торік. Хоча зараз достатній фінансовий ресурс місто має (на депозиті розміщено близько 300 млн грн. бюджетних коштів).

Так само не проводиться індексація заробітних плат працівників бюджетної сфери.

«Зарплата чиновників виросла за рік у 2-4 рази. Але якщо підвищувати заробітну плату чиновникам, то це потрібно робити і для працівників бюджетної сфери», — наголосив він.

Сергій Вакуленко підкреслив, що представникам команди міського голови часто не вистачає професійного досвіду. Це, з його слів, у першу чергу, стосується намагань змінити транспортну мережу Чернігова. Тільки завдяки вчасному втручанню вдалося зарадити карколомним змінам, адже обласний центр Чернігівщини одним розчерком пера міг опинитися «відрізаним» від навколишніх сіл. Депутат міськради переконаний, що рішення мають прийматися виважено і з врахуванням їх подальших наслідків, думки громадськості та експертів.

Прес-служба Чернігівської облорганізації політичної партії «Наш край»

Ще статті по темі

Back to top button