Політика

Поява комунальних вишибал під виглядом судової реформи неприпустима, – «Наш край»

*Актуально

Прийняті в першому читанні Верховною Радою законопроекти щодо розширення повноваження колекторів мають бути вилучені з реформи судочинства. Про це заявив співголова «Нашого краю» Сергій Кальцев.

За його словами, влада під виглядом реформування та спрощення судочинства розширює повноваження колекторів.

«Зміни до кодексів спрощують стягнення боргів із пересічних українців, які і так знаходяться на межі виживання, та сприяють появі комунальних вишибал. Ці норми відкривають нові можливості для зловживань із боку постачальників послуг і колекторів, які збиратимуть їхні борги», – зазначив Сергій Кальцев.

Він наголосив, що влада намагається запровадити автоматизований арешт коштів і банківських рахунків за борги та відкрити банківську таємницю.

«Цим насамперед зловживатимуть кредитори та постачальники комунальних послуг. Так, суддя за заявою особи зможе прийняти судовий наказ про стягнення боргу та додати дані боржника до системи автоматизованого арешту коштів і рахунків. Водночас боржник може отримати інформацію лише за допомогою судового інтернет-порталу, що порушує його права», – зазначив Сергій Кальцев.

Партія «Наш край» вимагає не ухвалювати будь-які «колекторські» зміни до законодавства.

«В умовах завищених тарифів та постійного зростання цін, що перевищують підвищення доходів, не можна дозволити владі витиснути з українців останнє», – наголосив Сергій Кальцев.

Як відомо, минулого тижня Верховна Рада ухвалила у першому читанні проект Закону України № 6232 «Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів».

Законопроектом пропонується викласти в новій редакції Господарський, Цивільний процесуальні кодекси України, Кодекс адміністративного судочинства України, внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України та більше ніж 25 інших законодавчих актів.

Прес-служба політичної партії «Наш край»

Ще статті по темі

Back to top button