Політика

«Президент» Абхазії пішов у відставку

Так званий «президент Абхазії» Рауль Хаджимба прийняв рішення скласти свої повноваження.

Про це повідомляє Інтерфакс.

Заяву Хаджимби про відставку зачитав присутнім біля державній дачі «президента» колишній «прем’єр-міністр» Абхазії, голова опозиційної партії «Єдина Абхазія» Сергій Шамба, пише ТАСС.

«Ставлю вас до відома, що я складаю повноваження президента в ім’я збереження стабільності в країні«.

У неділю біля будівлі державної дачі «президента» зібралися сотні прихильників опозиції. Слова Шамби про відставку Хаджмби присутні зустріли свистом, оплесками, стріляли в повітря, після чого стали розходитися.

Водночас сам Хаджимба підтвердив «Інтерфаксу», що підписав заяву про відставку. «Так, я пішов«.

Відповідаючи на питання, чи буде він брати участь у позачергових виборах «президента Абхазії», Хаджимба сказав: «Життя покаже».

Тим часом, Шамба повідомив «Інтерфаксу», що згідно з «Конституції Абхазії», у зв’язку зі складанням повноважень Хаджимбою обов’язки «глави республіки» повинен виконувати прем’єр-міністр. Посаду «прем’єра Абхазії» зараз займає Валерій Бганба.

Раніше в неділю ЦВК Абхазії призначила повторні вибори «президента» на 22 березня. ЦВК не погодилася з рішенням Верховного суду «республіки» про скасування результатів 2-го туру виборів, але змушена підкоритися йому.

Після цього Хаджимба заявив, що має намір оскаржити рішення про повторні вибори.

Однак увечері 12 січня до Абхазії прибув помічник президента Росії Владислав Сурков. Повідомлялося, що у нього запланована зустріч з Хаджимбою.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button