Політика

Продаж прибуткових держпідприємств принесе одноразовий прибуток замість щорічного, – депутат Чернігівської міськради

*Актуально

Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тимофій Милованов повідомив, що влада збирається приватизувати державні підприємства «Укрспирт», «Електроважмаш» та «Об’єднану гірничо-хімічну компанію».

Як зазначив депутат Чернігівської міської ради від політичної партії «Наш край» Володимир Коваленко, замість того, щоб модернізувати ці підприємства й очистити їх від розкрадачів державного майна, влада збирається просто їх продати.

«Підприємства, які можуть приносити державному бюджету щорічно прибуток, просто збираються продати. Цим уряд розписується у своїй неспроможності керувати держпідприємствами та зміцнювати національну економіку», – зазначив депутат міськради.

Уже навіть з’явилися заяви олігархів, які залюбки скуплять ці підприємства. Виходить, що уряду вони не потрібні, а олігархам – навпаки. Також постає загроза, що, отримавши такого монополіста, як «Укрспирт», нові власники диктуватимуть ціни всьому ринку, що призведе до спекулятивних цін та зростання ажіотажу. Водночас це держпідприємство, за підсумками 2018 року, наростило прибуток до 22 млн грн і сплатило 400 млн грн податків до бюджетів різних рівнів. «Електроважмаш» у 2018-му році отримав чистий прибуток понад 4 млн грн, а «Об’єднана гірничо-хімічна компанія» – 115 млн грн.

«Наш край» попереджає владу: продаж прибуткових підприємств принесе держбюджету одноразовий прибуток замість щорічного.

Попередній уряд також намагався закрити «дірки» у держбюджеті за допомогою приватизації, але нічого не вдалося. «Приватизувати варто дрібні підприємства, що давно не приносять і вже не будуть приносити прибуток. А головне – великі інвестиції прийдуть в українську економіку після структурних реформ, коли інвестор зможе довіряти судовій і правоохоронній системі України», – наголосив Володимир Коваленко.

Пресслужба обласної організації ПП «Наш край»

Ще статті по темі

Back to top button