Політика

Станіслав Ременюк: «Наші люди заслуговують жити краще»

Виборчі перегони досягли піку, а до місцевих виборів залишилися лічені дні. За цей час чого тільки не розповідали про себе й не обіцяли нам потенційні кандидати в депутати, аби 25 жовтня ми віддали свій голос саме за них. Проте, щоб відрізнити зерно від полови, треба дивитися глибше – голосніше за будь-які слова характеризують кандидата його вчинки.

Життєвий шлях Станіслава Ременюка пронизаний важкою працею на рідній землі. Він народився в селі Рівчак-Степанівка Носівського району, там же закінчував школу. Вищу освіту здобував у столичному Національному аграрному університеті. Трудову діяльність розпочав у колгоспі «Відродження». Згодом зайнявся підприємницькою діяльністю і так у 2006 році було створено ТОВ «Агро-Надія».

На сьогодні сільськогосподарське підприємство «Агро-Надія» є одним із лідерів області в галузі рослинництва. Воно працює в Ніжинському та Носівському районах, обробляючи землі в селах Рівчак-Степанівка, Шняківка, Макіївка, Софіївка та ін. Крім цього, Станіслав Володимирович займається зерноперевезенням. Його автопарк налічує понад 60 сучасних машин – це одна з найбільших автоколон області. Загалом же на підприємстві та ФОПах родини Ременюків працюють приблизно 120 людей, які їздять на роботу з Ніжина, Бобровиці, Носівки, Лосинівки та навколишніх сіл.

Окрім своєчасної і в повному обсязі сплати орендної плати, підприємство постійно надає фінансову та матеріальну допомогу пайщикам і громаді. Також приділяє значну увагу підтримці соціальної сфери сіл, де обробляють землю. Не закривають очі й на районні проблеми: ведеться систематична фінансова підтримка закладів освіти і охорони здоров’я, молодіжних і спортивних ініціатив, фінансова допомога в оплаті підвідної газової магістралі, ремонт доріг.

До слова, лише в 2018 році підприємство надало близько 100 тис. грн. на потреби тільки Ніжинського району. За свою діяльність директор ТОВ «Агро-Надія» Станіслав Ременюк та комерційний директор підприємства Михайло Василенко здобули перемогу в конкурсі-премії «Гордість Ніжинського району-2019» в номінації «Меценат».

Нині ж, коли постало питання, хто і в якому напрямку поведе регіон завтра, Станіслав Ременюк не покладав надій на когось, вирішив брати відповідальність на себе й балотуватися в депутати Чернігівської обласної та Ніжинської районної рад.

«Я йду на місцеві вибори з політичною партією «НАШ КРАЙ», бо мені подобається їхня команда й програма. Хоча отримував пропозиції від різних партій, – каже Станіслав Володимирович. – «Нашокраївці» вміють слухати і – що головне – чути людей, знають їхні проблеми та намагаються їх вирішити. Це партія трудівників, таких, як я сам».

Проблематику району кандидат у депутати знає не з чуток. Тому першим завданням після виборів Станіслав Ременюк ставить для себе ремонти доріг Новий Биків – Макіївка – Ічня, а також Лосинівка – Рівчак-Степанівка. Ці дороги дуже важливі для людей, але зараз вони в поганому стані і ними ніхто не переймається. Важливе також вирішення питання безперебійного водопостачання до сіл, де наразі спостерігаються проблеми з питною водою.

«У Степанівці й Шняківці, де обробляються землі нашим підприємством, ми вже пробили свердловини, поставили колонки, там тече чиста питна вода. Але така проблема є в багатьох інших селах і її треба вирішувати, наголошує кандидат у депутати обласної ради. – Необхідно залучати бюджет до сільських населених пунктів, аби покращити соціальний побут людей».

За словами Станіслава Ременюка, розвиток громад напряму залежить від розвитку аграрної сфери – найпотужнішої в регіоні. Тому необхідно відстоювати і контролювати прозорий ринок землі, підтримувати розвиток фермерських господарств і розбудову інфраструктури для аграріїв. А ще – підтримувати діяльність виробництв, розташованих на території громад, і сприяти створенню нових, адже вони інвестуватимуть свій дохід саме в громади й даватимуть роботу їхнім жителям.

«Ми також дбатимемо про збереження нинішніх закладів медицини – лікарень, ФАПів, аптек, – і про відкриття нових. Необхідно започатковувати Програми підтримки медиків житлом, підйомними коштами, засобами захисту в період пандемії COVID-19», ділиться планами Станіслав Ременюк.

Якщо виборці довірять представникам «НАШОГО КРАЮ» захищати їхні інтереси в обласній раді, то пріоритетом команди залишиться успішне продовження реформи децентралізації. Щоб об’єднані територіальні громади були самодостатніми та мали додаткові джерела наповнення місцевих бюджетів, вони відстоюватимуть процес передачі в комунальну власність громад лісів, ставків, озер і земель державної власності.

«Останнім часом я провів дуже багато зустрічей із виборцями, вивчав їхні проблеми й побажання. І щовечора, лягаючи спати, довго не міг заснути, бо воно боліло мені. Знаю, що депутатство – це відповідальна й нелегка ноша, але я готовий нести її. Бо наші люди заслуговують жити краще», резюмує Станіслав Ременюк.

*Передвиборча агітація

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button