Політика

Статки мерів: що задекларували керівники міст Чернігівської області (частина 2)

12 жовтня 2023 року набрав чинності Закон України № 3384-ІХ, яким відновлено декларування та функції НАЗК. Цей закон визначає, що щорічні декларації за 2021–2022 рр. необхідно подати до 31 січня 2024 року, а за 2023 рік – уже у звичний для всіх декларантів строк: до 31 березня 2024 року включно.

У цьому матеріалі ми проаналізували статки п’ятьох мерів міст Чернігівської області – читаючи цю статтю, ви дізнаєтеся про фінансове становище керівників Мени, Сновська, Носівки, Городні та Бахмача.

Почати пропонуємо з деклараційного скана мера Мени.

Геннадій Примаков – менський міський голова, задекларував у 2022 році таку інформацію:

У власності чоловіка задекларовано дві земельні ділянки: одна з них – у місті Мена, а інша – в селищі Макошине Менської ТГ.

Нерухоме та рухоме майно:

Геннадій Примаков задекларував у своїй власності автомобіль Nissan Qashqai, 2020 року випуску, вартістю 665 тисяч гривень.

Доходи та грошові активи:

Із декларації відомо, що основним джерелом доходу менського мера є заробітна плата на посаді мера Мени, вона становила 494 тисячі 711 гривень за 2022 рік.

Також Геннадій Примаков задекларував фінансові зобов’язання перед АТ «Державний ощадний банк України» у розмірі 142 тисячі 500 гривень.

У власності дружини Геннадія Примакова задекларовано: 

Нерухоме та рухоме майно:

Внесено відомості про житловий будинок в місті Мена, вартість якого в декларації не вказана. Також задекларовано три земельні ділянки: дві з них розташовані в місті Мена, а ще одна – в селі Данилівка Менської ТГ.

Доходи та грошові активи:

Основним джерелом доходу Наталії Примакової вказано заробітну плату, виплачену Менським зоологічним парком загальнодержавного значення (сума в декларації не вказана).

Також за 2022 рік задекларовано дохід дружини Геннадія Примакова в 2 тисячі 800 гривень, він виплачений за надання в оренду майна фермерському господарству «ШАНС-2006».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Купували, продавали та допомагали: чи змінилися статки чернігівських депутатів у 2023 році (Відео)

Олександр Медведьов – сновський міський голова, в декларації за 2022 рік зазначив таку інформацію:

Нерухоме та рухоме майно:

У власності чоловіка є квартира в місті Сновськ, вартість якої в декларації не вказана. У спільній власності (в ній Олександр Медведьов має 20% частку) є ще одна квартира в місті Сновськ, вартість якої також невідома. Також чоловік задекларував земельну ділянку, що знаходиться в селі Загребельна Слобода Сновської ТГ, її вартість на дату набуття становила 17 тисяч 723 гривні. 

 Олександр Медведьов задекларував автомобіль ЗАЗ DAEWOO, 2003 року випуску, вартістю 27 тисяч гривень.

Доходи та грошові активи:

У декларації вказано, що основним джерелом доходу Олександра Медведьова є його заробітна плата на посаді Сновського міського голови, за 2022 рік вона становила 431 тисячу 707 гривень.

Також чоловік задекларував надходження у вигляді пенсії, що станом на 2022 рік у річній сумі дорівнювала 83 тисячам 178 гривням.

Володимир Ігнатченко – носівський міський голова, в декларації за 2022 рік подав таку інформацію:

Нерухоме та рухоме майно:

У власності чоловіка задекларовано житловий будинок у місті Носівка, вартість якого в декларації не вказана. Також внесено відомості про три земельні ділянки, всі вони розташовані в місті Носівка.

Доходи та грошові активи:

Із декларації відомо, що основним джерелом доходу Носівського міського голови є заробітна плата на посаді мера міста – за рік вона становила 538 тисяч 899 гривень.

Також Володимир Ігнатченко задекларував дохід у вигляді пенсійних виплат (92 тисячі 147 гривень на рік) і 14 тисяч гривень на рік за здачу майна в оренду.

У власності дружини Володимира Ігнатченка задекларовано:

Нерухоме та рухоме майно:

У власності жінки в 2022 році задекларовано три земельні ділянки, всі вони – в місті Носівка.

Доходи та грошові активи:

Із декларації відомо, що основним джерелом доходу Вікторії Ігнатченко є заробітна плата, отримана на двох місцях роботи: у КП «Носівське бюро технічної інвентаризації» НМР, за рік жінка заробила 43 тисячі 350 гривень; у Головному управлінні Держгеокадастру в Чернігівській області її зарплатня становить 89 тисяч 574 гривні за рік.

Також у 2022 році жінка отримала виплати у розмірі 19 тисячі 405 гривень за здачу в оренду майна.

Андрій Богдан – городнянский міський голова, в декларації за 2022 рік зазначив таку інформацію:

Нерухоме та рухоме майно:

Із декларації відомо, що у власності чоловіка є житловий будинок у місті Городня, його вартість невідома, також у власності чоловіка є господарче приміщення та гараж у місті Городня. Ще зареєстровані відомості про дев’ять земельних ділянок, чотири з них розташовані в Городні, а ще п’ять – у селі Конотоп Городнянської ТГ.

Андрій Богдан задекларував автомобіль Hyundai Tucson, 2008 року випуску, вартістю в 220 тисяч гривень.

Доходи та грошові активи:

Основним джерелом доходу керівника міста в декларації вказана заробітна плата на посаді городнянського міського голови, в 2022 році вона становила 415 тисяч 646 гривень.

Із декларації відомо, що готівкою Андрій Богдан тримає 36 тисяч гривень, 6 тисяч 400 доларів США та 5 тисяч 500 євро. Також із декларації відомо, що протягом 2022 року Андрій Богдан позичив третім особам 15 тисяч доларів.

У власності дружини Андрія Богдана задекларовано:

Нерухоме та рухоме майно:

У власності жінки задекларовано дві земельні ділянки в селі Конотоп Городнянської ТГ.

Доходи та грошові активи:

Із декларації відомо, що в 2022 році жінка отримала 6 тисяч 500 гривень виплат у межах програми «єПідтримка», а також 2 тисячі гривень виплат як допомогу на проживання ВПО.

Готівкою Наталія Богдан зберігає 5 тисяч 500 доларів США, а на банківських рахунках тримає 4 тисячі доларів США. 

Павло Шимко – бахмацький міський голова, в декларації за 2022 рік зазначив таку інформацію:

Нерухоме та рухоме майно:

У власності чоловіка задекларована квартира в місті Бахмач, вартість якої на дату набуття становила 2 тисячі 607 гривень; а також будинок у селі Зарукавне Бахмацької ТГ, вартість якого в декларації не вказана.

У декларації міститься інформація про його власність – гараж, вартістю 33 тисячі гривень, і дві земельні ділянки, одна з них розташована в місті Бахмач, а інша – в селі Зарукавне Бахмацької ТГ.

Чоловік задекларував у своїй власності автомобіль Renault Duster, 2011 року випуску, вартість якого на момент набуття становила 179 тисяч 125 гривень.

Доходи та грошові активи:

Основним джерелом доходу керівника міста в декларації вказана заробітна плата на посаді бахмацького міського голови, вона становила 490 тисяч 559 гривень за рік.

Із декларації відомо, що готівкою Павло Шимко тримає 150 гривень.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button