Політика

Третя хвиля коронавірусу потребує антикризових заходів

*Актуально

На Україну та Чернігівщину зокрема насувається нова хвиля коронавірусу, що може стати ще тяжчою за попередні – про це вже попередили в Національній академії наук. За кількістю нових випадків COVID-19 Україна вже на 3-му місці в Європі та на 11-му місці у світі. А в реальності місце України в ковідному рейтингу може бути ще вищим, адже кількість тестувань у державі залишає бажати кращого.

За словами депутата Чернігівської обласної ради від «Нашого краю» Олександра Демиденка, після зниження захворюваності, що сталося через сезонні фактори, зимовий карантин і низку інших об’єктивних причин, ми входимо у новий пік пандемії та постаємо перед новим штамом коронавірусу.

«Зараз можна впевнено сказати: всі здобутки зимового карантину, який став ще одним тягарем для малого та середнього бізнесу, помножені на нуль. За прогнозами аналітиків, у квітні на Україну чекає важкий період у захворюваності на ковід», – зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівська область вийшла з “помаранчевої” зони карантину

Серед причин цієї ситуації можна назвати: провалення вакцинації та масового тестування на коронавірус, нереалізована практика відстеження та обмеження контактів хворих на коронавірус, неадекватні карантинні правила, що дозволяли роботу великих туристичних об’єктів (Буковель тощо).

Слід також згадати про неадекватне ставлення до карантину представників влади, які власним прикладом демонстрували, що можна не дотримуватися маскового режиму та соціальної дистанції, відвідувати масові заходи та курорти.

«Окремою проблемою, що заважає провести масову вакцинацію, є недовіра населення до вакцинації, зумовлена відсутністю інформаційної кампанії про її необхідність і скандалами навколо закупівель вакцини», – зазначив Олександр Демиденко.

«Наш край» закликає владу негайно вжити антикризових заходів: у рази збільшити кількість тестувань на коронавірус, розпочати широкомасштабну інформаційну кампанію про необхідність вакцинації, запровадити практику реального відстеження й обмеження контактів хворих на коронавірус. Тільки у такий спосіб країна зможе повернутися до нормального життя, переконаний депутат від «Нашого краю».

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Пресслужба обласної організації ПП «Наш край»

Ще статті по темі

Back to top button