Політика

ЦВК шукає гроші для проведення виборів на Чернігівщині

Ситуація довкола виборів голів у Остерській (Козелецький район), Лосинівській (Ніжинський район) і Батуринській (Бахмацький район) громадах скоро має зрушити з мертвої точки.

Раніше ЧЕline інформував, що отримав офіційну відповідь з облдержадміністрації, чому дата виборів не відома.

«Жодних постанов від ЦВК про призначення або ж, навпаки, відмову в проведенні виборів ми не отримували. У ЦВК нам тільки повідомили, що в них немає грошей для проведення цих виборів», — пояснив начальник оргвідділу Чернігівської ОДА Сергій Зозуля.

Наразі ж Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко повідомив, що вже 177 ОТГ подали документи до ЦВК щодо проведення виборів.

«Цього тижня подадуть ще 28 ОТГ. Раніше для проведення виборів Уряд уже виділив додатково майже 10,5 млн гривень. Але й цього фінансового ресурсу наразі не вистачить для повноцінного проведення виборів, запланованих в усіх ОТГ.

Для цього необхідно щонайменше 25 млн гривен. Ми будемо звертатися до Верховної Ради для внесення змін до Бюджету й виділення необхідних коштів, щоб усі бажаючі територіальні громади змогли провести перші вибори», — зауважив Геннадій Зубко.

Ще статті по темі

Back to top button