Політика

Турбота про освіту: Борис Приходько передав у заклади освіти 210-го округу ноутбуки для дистанційного навчання

*Актуально

У межах власної соціальної програми «Доступна освіта», започаткованої у 210-му виборчому окрузі, народний депутат України Борис Приходько передав у заклади освіти свого округу нові ноутбуки.

27 нових сучасних ноутбуків отримали загальноосвітні та музичні школи, а також профтехучилища і дитячі садки в Прилуцькому, Бобровицькому та Козелецькому районах. Розуміючи нинішню технічну проблему закладів освіти, перед якою вони особливо постали під час карантину, зокрема це брак сучасної комп’ютерної техніки, народний депутат Борис Приходько подбав, щоб дистанційний навчальний процес у його окрузі відбувався безперебійно.

«Від початку запровадження в Україні дистанційного навчання отримую багато звернень і від батьків учнів, і від учителів та вихователів із проханням допомогти з ноутбуками. У моєму окрузі є багато закладів освіти, які через брак фінансування давно не оновлювали комп’ютерну техніку, а тому розумію, наскільки складно вчителям у таких умовах навчати дітей. Поступово вирішуємо цю проблему. Радий був допомогти і цього разу. Я хочу, щоб усі дітки отримували якісну освіту, адже від цього залежатиме майбутнє нашої країни», – прокоментував Борис Приходько.

До речі, ноутбуки цього тижня також отримали Самостійна державна пожежна частина №14 м. Прилуки, Подищанський будинок культури Прилуцького району, а також Остерська та Козелецька бібліотеки. Вони теж зверталися до народного депутата.

Із початку своєї депутатської каденції Борис Приходько систематично допомагає закладам освіти та культури сучасною комп’ютерною технікою. Лише в межах освітньої програми «Доступна освіта» у 210-й округ депутат передав близько пів сотні ноутбуків.

Алла Редька, директор ВСП «Козелецький фаховий коледж ветеринарної медицини» БНАУ:

«У нас справді складне матеріальне забезпечення. Мабуть, із 2002 року ми не отримували грошей на оновлення матеріально-технічної бази, а тому така меценатська програма Бориса Вікторовича «Доступна освіта» для нас важлива. Нині ми теж перебуваємо на дистанційному навчанні, але наші викладачі приходять в аудиторії, сідають за ноутбуки та викладають предмети. Для цього, звісно, потрібна сучасна техніка, а тому ми надзвичайно вдячні народному депутату за допомогу. Це людина, яка розуміє, з якими труднощами зустрічаються нині навчальні заклади».

Надія Буць, директор Ладанської дитячої музичної школи Прилуцького району:

«Нещодавно ми придбали екран для проєктора і нам дуже бракувало ноутбука. Борис Вікторович нам допоміг. Ми дуже раді і вдячні. Ми часто організовуємо різні заходи, де використовуємо мультимедійну техніку, наші викладачі беруть участь в онлайн-конференціях, також переглядають методичні рекомендації для роботи. Ноутбук – незамінна для нас техніка. Дай Бог здоров’я нашому депутату».

Анна Кізяк, директор Бобровицького ДНЗ я/с «Золотий ключик»:

«До Бориса Приходька зверталася наша активна мама Олеся Карвадська з проханням придбати ноутбук для групи «Калинка», а тому ми вдячні Борису Вікторовичу за оперативну відповідь. Взагалі ми намагаємося забезпечити кожну групу, а у нас їх 7, індивідуальними і телевізорами, і комп’ютерами, а тому насправді дуже вдячні за цей подарунок».

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Валентина Мудра

Ще статті по темі

Back to top button