Політика

На Чернігівщині стартувала підготовка до місцевих виборів

*Актуально

Чернігівська обласна організація політичної партії «Наш край» проводить аудит діяльності своїх районних осередків і починає підготовку до місцевих виборів, що мають відбутися восени цього року. Таке рішення схвалено на обласних партійних зборах, що пройшли в Чернігові. Учасниками заходу стали співголова «Нашого краю», народний депутат України Валерій Давиденко, керівниця обласної організації партії Ольга Чередник, голова виконкому обласного партійного осередку Юрій Музика, депутати обласної і міської рад, представники міст і районів Чернігівщини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Бахмачі презентували партію лідерів і господарників: «Наш край» окреслив план роботи партії

Валерій Давиденко наголосив, що зміна центральної влади, на жаль, не принесла поки що змін на краще в Україні, тому до влади на місцевому рівні мають прийти ефективні лідери, які мають досвід професійної діяльності та зможуть продукувати позитивні зміни для людей. Саме таких місцевих лідерів у своїх лавах об’єднує політична партія «Наш край». «Якщо не ми, то ніхто цього не зробить!», – переконаний народний депутат України. На Чернігівщині представники політичної партії «Наш край» із 2015 року працюють над питаннями децентралізації, відстоюють інтереси жителів регіону щодо передачі у власність громад лісів, ініціюють і впроваджують актуальні для жителів області цільові програми.

На думку Юрія Музики, «Наш край» сьогодні – єдина сила, що в Чернігівській області відстоює інтереси громад і їхніх жителів, що підтверджено щоденною практичною роботою депутатів рад різних рівнів. «Щоб мати успіх на місцевих виборах, треба і надалі розбудувати партійну структуру, йти до влади потужною командою», – зазначив Юрій Музика.

Під час зборів схвалено рішення до кінця березня проаналізувати діяльність депутатських фракцій «Нашого краю» в усіх радах, місцевих партійних організацій, а також продовжити створення партійних осередків у тих населених пунктах, де ще їх немає.

Також у процесі зборів розглянуто основні юридичні аспекти виборчої системи, за якою відбуватимуться місцеві вибори. Однак існує можливість, що до Виборчого кодексу будуть внесені зміни. Адже, як зазначають експерти, місцева виборча кампанія обіцяє бути короткою за часом, дороговартісною за коштами. Крім того, не проведена адміністративно-територіальна реформа, що теж впливає на правила проведення місцевих виборів. На сьогодні офіційно виборча кампанія має стартувати 5 вересня. Під час осінніх виборів жителям краю доведеться обирати 56 голів ОТГ на Чернігівщині, понад 500 старост і понад 1000 депутатів сільських, селищних, міських та обласної рад.

Пресслужба обласної організації ПП «Наш край»

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button