Політика

У 2018 році кількість отримувачів субсидій скоротилася на чверть

*Актуально

Упродовж 2018 року влада постійно «турбувалася» про громадян, які отримують житлову субсидію. Завдяки цій «турботі» у 2018 році субсидії отримували 6,538 млн домогосподарств, що на 25,8% менше, ніж у попередньому році.

Як повідомила депутат Чернігівської обласної ради від партії «Наш край» Лариса Осадчук, протягом минулого року влада ухвалювала рішення, які були спрямовані на суттєве зменшення кількості отримувачів субсидій. Серед них –нові правила призначення субсидій і посилення фінансового контролю, які взагалі не зважають на рівень доходів українців. Водночас реальність така, що родина, в якій працюють обидва батьки, не може сплатити житлово-комунальні послуги без шкоди іншим сімейним витратам.

«Таким чином, кількість отримувачів значно знизилася. Окрім цього, середній розмір субсидії для компенсації витрат на оплату житлово-комунальних послуг на одну сім’ю в грудні 2018 року зменшився на 28,8%, порівняно з груднем попереднього року, і становив 713 грн», – розповіла Лариса Осадчук.

«Наш край» закликає уряд припинити підігрувати олігархам і виконувати свої функції, визначені Конституцією. Оскільки сьогодні влада підвищує тарифи та штучно зменшує кількість отримувачів субсидій. Уряд підвищує ціни на енергоносії, через що, у свою чергу, зростають тарифи на всі комунальні послуги паралельно зі скороченням кількості отримувачів субсидій. У підсумку, борги за ЖКП зростають щомісяця на мільярди гривень.

Прес-служба обласної організації ПП «Наш край»

Ще статті по темі

Back to top button