Політика

У Чернігові депутати пропонують розробити і реалізувати програму з оновлення тролейбусного парку

*Актуально

Чернігівська міськрада під час чергової сесії схвалила рішення про закупівлю у лізинг 12 тролейбусів за 51 млн грн під 16% річних і терміном лізингу 5 років.

Як наголосив керівник фракції «Наш край» у Чернігівській міськраді Олександр Соколов, найбільш позитивним у цьому рішенні є купівля тролейбусів у місцевого автозаводу, адже працівники підприємства матимуть стабільне замовлення, заробітну плату і податки також будуть сплачені до міського бюджету.

«Те, що тролейбусний парк ЧТУ потребує оновлення – ні в кого не викликає сумнівів, і ми підтримуємо придбання тролейбусів у місцевого виробника, але викликає питання доцільність залучення кредитних коштів, коли місто має власні гроші на депозиті», — прокоментував Олександр Соколов.

Під час обговорення проекту рішення у сесійному залі «Наш край» озвучив низку питань, адже оголошена ціна одного тролейбусу 4,25 млн грн не є остаточною, оскільки вартість буде співвідноситися із курсом валюти. Якщо курс долара підвищиться, то відповідно, подорожчають і тролейбуси.

Крім того, депутатам міськради не надали на розгляд договір фінансового лізингу, який буде укладений між банком, комунальним підприємством і виробником, а в ньому можуть бути різні деталі. Загалом, у документах, підготовлених на сесію, фігурували різні дані – у рішенні записано лізинг на 5 років, а під час сесії говорилося про 3 роки, відсоток комісії за договором варіюється від 0,5% до 1,5%.

«Наш край» ставив під час обговорення питання, але ми розуміємо, що тролейбуси дуже необхідні місту. Найбільш вигідним, на нашу думку, є придбання тролейбусів за власні кошти, поповнюючи статутний капітал ЧТУ, а не в кредит», — наголосив Олександр Соколов.

Водночас, він зауважив, що варто розробити і реалізувати програму оновлення тролейбусного парку. Тим паче, що на сьогодні є всі можливості співпраці із чернігівським автозаводом.

Прес-служба обласної організації ПП «Наш край»

Ще статті по темі

Back to top button