Політика

У Чернігові «Наш край» виступає проти дерибану земель РЛП «Ялівщина»

*Актуально

Фракція політичної партії «Наш край» у Чернігівській міській раді не голосувала за зміну цільового призначення трьох земельних ділянок, розташованих в урочищі «Ялівщина».

У підсумку, проект рішення, що передбачало затвердження проектів відведення та зміни цільового призначення власних земельних ділянок, замість «для ведення особистого селянського господарства» — на «для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка)», був знятий з розгляду.

У фракції зазначають, що рішення по суті дає дозволи на будівництво у лісопарковій зоні людям з оточення міського голови. Йдеться про три земельні ділянки площею майже 0,5 га. Зважаючи на місцерозтащування землі, вона є «золотою».

З проханням не змінювати цільове призначення земель звернувся департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА, оскільки згадані земельні ділянки розташовані у рекреаційній зоні та зоні, що має історико-культурного значення.

Громадські активісти Чернігова відстоюють збереження регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», наголошують на необхідності визначення його меж та активізації роботи у напрямі впорядкування природної перлини Чернігова, захисті цієї території від забудови. Такі вимоги підтримують і депутати «Нашого краю».

Прес-служба обласної організації ПП «Наш край»

Ще статті по темі

Back to top button