Політика

У Ніжині популяризуватимуть українську мову

*Актуально

Програму розвитку та функціонування української мови «Сильна мова – успішна держава» підтримали депутати Ніжинської міської ради від партії «Наш край». Документ схвалено одноголосно під час сесії міської ради.

Ця програма стала першою в Україні і вона спрямована на популяризацію української мови, культури та історичної свідомості української нації. Документ передбачає широкий спектр культурних, наукових, науково-практичних та інформаційних заходів у закладах освіти, що сприятиме розвитку та функціонуванню української мови.

На думку представників «Нашого краю», символічно, що саме в Ніжині, який історично має статус культурного й освітнього центру Чернігівщини, схвалено програму з популяризації рідної мови.

Також під час сесії депутати затвердили низку цільових програм, затвердили проєкти-переможці громадського бюджету та їх фінансування у 2021 році, схвалили бюджетні та земельні питання.

У роботі сесії Ніжинської міської ради взяли участь депутатки Чернігівської обласної ради від партії «Наш край» Ірина Грозенко та Наталія Копиця.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Пресслужба обласної організації ПП «Наш край»

Ще статті по темі

Back to top button