Політика

Лідер партійного списку «НАШ КРАЙ» до Чернігівської міськради Ігор Романенко: «Ми знаємо, як створити робочі місця та підвищити зарплати чернігівцям»

Підприємець, власник групи компаній «РІКО», чинний депутат від «НАШОГО КРАЮ», співзасновник новітньої школи «МудрАнгелики» у Чернігові, голова благодійного фонду «Урочище Святе» Ігор Романенко очолив партійний список «НАШ КРАЙ» до Чернігівської міської ради. Також він балотується від міста до Чернігівської обласної ради.

Довідка: Народився 7 липня 1982 року в Чернігові. Закінчив школу-ліцей №15, економічний факультет Чернігівського державного технологічного університету за спеціальністю «менеджмент організацій». Із 1998 року до 2008 року пройшов професійний шлях від продавця до директора комерційної торговельно-виробничої компанії. У 2008 році заснував групу компаній «РІКО»,а вже за кілька років до її складу входило 10 компаній (виробничі, торговельні підприємства, будівництво, логістика) і працювали понад 500 співробітників.

У 2018 році став співзасновником першої в Чернігові ліцензованої новітньої школи «МудрАнгелики» і вже через рік у школі навчалися понад 200 дітей. Співзасновник громадської організації «Центр медичної допомоги і реабілітації», діяльність якої спрямована на поліпшення матеріально-технічної бази медичних закладів Чернігова. Одружений, разом із дружиною виховують доньку Христину.

Ви очолюєте партійний список «НАШОГО КРАЮ» до Чернігівської міської ради? Як він формувався, які були основні критерії відбору кандидатів у депутати?

Я працюю з «НАШИМ КРАЄМ» із 2015 року, коли балотувався до обласної ради. Здобув абсолютну перемогу в окрузі, однак депутатом я не став через особливості тодішньої виборчої системи.

Разом із партійною командою долучився до процесів децентралізації на Чернігівщині, які послідовно підтримував Валерій Давиденко та «НАШ КРАЙ». У 2017 році був обраний депутатом від цієї політичної сили до Городнянської міської ради, став керівником відповідної фракції, у 2019 році від партії балотувався до Верховної Ради України за 207-м виборчим округом. Тож із «НАШИМ КРАЄМ» я співпрацюю тривалий час, і присутність у топі партійного списку є доволі логічною.

Загалом список «НАШОГО КРАЮ» до Чернігівської міської ради формувався на зрозумілих принципах – визначальними для нас критеріями є успішна професійна діяльність людини, її доброчесна репутація, а ще – наскільки добре знають того чи іншого кандидата в місті. Адже в місцевих радах мають бути свої люди! Ще ми зробили акцент на компетентності і професійних якостях, бажанні та вмінні вирішувати відповідні місцеві питання, а ще – на відповідальності та самостійності.

Як взагалі оцінюєте команду партії до міськради? Чому відрізняються кандидат на міського голову та перший кандидат у списку «НАШОГО КРАЮ»?

Команда «НАШОГО КРАЮ» до міськради є сильною і виділяється своїм складом серед інших партій. У нас поєднано досвід і мудрість із молодістю та ініціативністю. Представлені фахівці різних сфер діяльності – підприємці, освітяни, медики, спортсмени, громадські діячі та волонтери.

Різні кандидати на посаду міського голови та №1 у партійному списку до Чернігівської міськради – це шлях до оновлення команди. Також це означає, що команда сформована для захисту інтересів чернігівців, а не чиїхось особистих амбіцій. На міського голову балотується Олександр Соколов, він є для нас зразком досвідченого управлінця, який має багаторічний досвід керування містом в умовах дефіциту міського бюджету.

Ми переконані, що Олександр Соколов гідний бути міським головою Чернігова, адже є найбільш компетентним серед усіх кандидатів. Його управлінський досвід і знання корисні й необхідні місту.

120564535_335902234177294_7950636970287329939_n

Які пріоритетні сфери діяльності, на вашу думку, для міста?

Для мене як людини, яка реалізувалася у сфері підприємництва, створивши понад 500 робочих місць, безумовно, пріоритетом є розвиток економіки, створення нових робочих місць. Також украй важливими, на мій погляд, є інвестиції в навчальні заклади – як турбота про майбутнє наших дітей. Якісні освітні та медичні послуги – серед пріоритетів нашої команди.

Я виступаю за активізацію економічного розвитку нашого міста. Вважаю, що для підприємців у Чернігові потрібно не підвищувати ставки місцевих податків і зборів, максимально скоротити кількість дозвільних документів, що регулюються місцевими органами влади; спростити процедури оренди й продажу комунального майна; створювати готові майданчики для старту бізнес-проєктів і відкрити в Чернігові технопарк. У місті необхідно запустити економіку, створити нові робочі місця та підвищити заробітні плати чернігівцям! І ми знаємо, як це зробити. Ми досягнемо своєї мети – збільшення на 25% економіки Чернігова (міського бюджету) за наступні 5 років.

Також у своїй діяльності в міськраді акцентуватимемо на соціальній складовій – доб’ємося зниження комунальних тарифів, дбатимемо про якісні та доступні освітні й медичні послуги. Впровадивши Картку чернігівця, забезпечимо турботу про кожного жителя міста. У результаті містяни отримуватимуть регулярну адресну допомогу з бюджету міста, матимуть медичну страховку, зможуть придбати ліки та продукти зі знижками, для дітей – безкоштовне харчування в школах міста. Якщо зможемо всього цього досягти, наслідки покращання зможуть відчути всі жителі Чернігова.

Однією з проблем у місті є те, що виїжджає молодь. Кількість жителів Чернігова за останні роки скоротилася на 10 тис. осіб. Як можна цю ситуацію змінити?

Нам треба створювати всі умови, щоб молодь залишалася в обласному центрі Чернігівщини і мала можливість розвитку – це не лише робочі місця, а й умови для легкого старту з бізнес-проєктами. Водночас ми не повинні боятися, що наші випускники їдуть навчатися до Києва чи навіть до інших країн, але ми повинні подумати, що треба зробити, щоб, вивчившись і отримавши, приміром, європейський досвід, вони повертались до Чернігова, бо саме тут на них чекають усі умови для доброго старту їхніх ідей. Чернігів має стати ідеальним містом для життя і розвитку. Команда «НАШОГО КРАЮ» об’єднала людей, які розуміють, як цього досягнути.

Ви ще активно займаєтеся і благодійною діяльністю. Розкажіть про свої проєкти.

Я очолюю благодійний фонд «Урочище Святе», створений для благоустрою цієї легендарної місцевості, де, за переказами, чернігівці приймали хрещення. Для мене це урочище є місцем духовного збагаченням, відновлення і сили. Неймовірно спокійне, тихе місце поблизу міста, де можна побути наодинці зі своїми думками і подумати про надану нам Богом цінність – життя.

Разом із волонтерами благодійного фонду ми намагаємося підтримувати в порядку озеро та прилеглу територію. Для цього ми разом із небайдужими активістами організовуємо заходи для прибирання, благоустрою, озеленення території урочища, встановили капличку. А в 2018 році своїми силами ми провели асфальтування однойменної вулиці. В умовах декомунізації (за часів радянської влади вона була перейменована на вулицю – Пролетарський Гай) сприяли, щоб вулиці повернули стару назву – Урочище Святе. Цього літа озеро, на жаль, через недостатність вологи, низький рівень ґрунтових вод пересохло. У нас є ідеї, як відновити водойму.

Також ми розпочали роботу щодо відновлення діяльності дитячого табору на території урочища Святе, де раніше любили відпочивати чернігівські діти. На сьогодні підписано договір між новітньою школою «МудрАнгелики» й обласним відділення Фонду державного майна щодо оренди табору. Проєкт реконструкції дитячого табору уже розробляється, узгодимо його з фондом і балонсоутримувачем, а потім розпочнемо роботи.

І головне – маючи досвід підприємницької і благодійної діяльності, я готовий спрямувати свої знання й зусилля на розвиток Чернігова.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Володимир Ковальчук

Ще статті по темі

Back to top button