Політика

У новостворених ОТГ є потреба якнайшвидше призначити перші вибори

*Актуально

У новостворених ОТГ, де перші вибори в грудні минулого року були скасовані через запровадження воєнного стану, є потреба якнайшвидше призначити перші вибори голів і депутатів рад місцевих громад. Про це заявила депутат Чернігівської обласної ради від партії «Наш край», виконавчий директор регіонального відділення Всеукраїнської асоціації сільських і селищних рад Ірина Грозенко.

За її словами, кілька організацій від початку року звернулися до ЦВК щодо необхідності призначення перших виборів в об’єднаних територіальних громадах, інакше доведеться вносити зміни до Держбюджету-2019, адже там уже передбачено прямі міжбюджетні відносини. Також будуть проблемні питання щодо розвитку місцевої інфраструктури.

«Ми сподіваємося, що переможе здоровий глузд, і відповідне рішення ЦВК буде схвалено щодо проведення виборів цього року», – сказала Ірина Грозенко. Усього на перші вибори очікують 45 ОТГ, зокрема п’ять – на Чернігівщині.

Крім того, депутат акцентувала на важливості схвалення в парламенті законопроекту №2271, що передбачає внесення змін до Конституції України щодо децентралізації. Зокрема, йдеться про юридичне визначення поняття «об’єднана територіальна громада» та зміни адміністративно-територіального устрою.

«Це надзвичайно важливе питання, оскільки експерти зазначають, що неприйняття конституційних змін можуть призвести до краху реформи децентралізації», – наголосила Ірина Грозенко.

Прес-служба обласної організації ПП «Наш край»

Ще статті по темі

Back to top button