Політика

Уперше в історії в парламент США обрали українку — Вікторію Спартц, уродженку Носівки

Вікторія Спартц — політик США українського походження, сенатор Конгресу штату Індіана від міста Ноблсвілл, округ Гамільтон. Народилася 1 жовтня 1978 року в місті Носівка Чернігівської області Української РСР.

У 2017 вона замінила на посаді в Конгресі штату Індіана 72-річного сенатора Люка Кенлі, який пішов на пенсію. Спартц перемогла шістьох інших кандидатів, зокрема Дена Шмідта, який раніше працював з колишнім губернатором Майком Пенсом, а також Меган Уайлз, президента Ради міста Ноблсвілл, чию кандидатуру підтримував сам Кенлі, повідомляє Цензор.НЕТ із посиланням на uapost.us.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хто стане депутатами Чернігівської міської ради: офіційні дані

На нинішніх виборах Спартц було обрано як конгресвумен Палати представників США від 5 округу штату Індана. Перша українка за походження балотувалася від Республіканської партії та випередила свою найближчу суперницю демократку Крістіну Хейл на 6 відсотків. За Спартц проголосувало 187 тисяч виборців, проте цифра точно буде змінюватися, адже підраховано 89% протоколів.

Такі щільні результати показують загальну тенденцію жорсткої боротьби «слонів» (республіканців) та «віслюків» (демократів). Схоже, що Палата представників залишиться за «синіми», а Сенат збереже республіканську більшість.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button