Політика

Виборчі баталії: провокація на 207 окрузі Чернігівщини

Представники Корюківського відділення поліції в Чернігівській області незаконно провели обшук у приміщенні окружної виборчої комісії (ОВК) 207 округу. Зазначений обшук проводився без дозволу слідчого суду , що прямо заборонено Конституцією України.

У ході незаконного обшуку працівники поліції  пошкодили пломби на сервері ОВК, внаслідок чого система «Вибори» зупинила свою роботу.

Як повідомляють співробітники ОВК, візит поліції відбувся ввечері 18 липня, після 21:00. І до 1:00 ночі члени та співробітники комісії були заблоковані в приміщенні.

За словами заступника голови ОВК Владислава Опанасика, корюківські правоохоронці не вперше під різними приводами намагаються незаконно втрутитися в роботу ОВК.

«На цей раз формальним приводом стала установка  в приміщенні ОВК камер відеоспостереження, які були демонтовані та забрані. Свої дії поліція пояснити не могла, а необхідне судове рішення для таких дій з її сторони було відсутнє», — повідомив В. Опанасик.

У свою чергу голова ОВК Ганна Преснякова вважає, що все, що відбувалось ввечері 18 липня, є підготовкою до блокування роботи ОВК, а можливо і до фальсифікацій результатів виборчого процесу.

«З самого початку роботи, комісія зітнулась з протидією місцевої влади, яка саботували все, починаючи від приміщення. Нам говорили, що воно не відповідає вимогам та фактично не дає можливості забезпечити безпеку ОВК. Слідчі місцевої поліції з різних приводів приходили в ОВК…З питань архіву минулих виборів і т. д.  Позавчора у нас відбулися маски шоу — сумку підкинули, зірвали нам на три години роботу. Учора так само відбувся незаконний обшук,з порушенням вимог КПК та Конституції України», — розповіла Г. Преснякова.

Враховуючи, що місцева влада близька до діючого депутата від БПП Анатолія Євлахова, не можна виключати, що те, що відбувається в ОВК, інспіроване саме  в його інтересах. Адже данні авторитетних соціологічних кампаній прогнозують перемогу на виборах кандидату у народні депутати Ігорю Рибакову, а не йому.

За даними компанії «Рейтинг», відставання інших кандидатів від І. Рибакова не залишає їм ніяких шансів.

IMG_5504-19-07-19-07-38

Таким чином, стає зрозумілим, чому опоненти І. Рибакова можуть бути зацікавлені у зриві голосування.

Як повідомив В. Опанасик, представники комісії вже подали заяву до суду про відмову зі сторони поліцейських надати дозвіл на проведення обшуку в приміщенні ОВК. Крім того, вони подали заяви до Генпрокуратури про вчинення представниками поліції злочинів та до ДБР. Також вони готують звернення до ЦВК про втручання у роботу комісії з боку правоохоронних органів, якому вони власними силами протидіяти не можуть.

*Актуально

Ще статті по темі

Back to top button