Політика

Які проблеми актуальні для майбутньої Борзнянської ОТГ

*Актуально

На Чернігівщині 23 грудня відбудуться перші вибори депутатів Борзнянської об’єднаної міської територіальної громади. Борзнянська ОТГ – четверта в Борзнянському районі після Височанської, Комарівської та Плисківської. Вже сьогодні там працює команда «Нашого краю». Серед її представників – депутат Чернігівської обласної ради від «Нашого краю» Лариса Осадчук, депутати Борзнянської міської ради Анатолій Горбащенко і Леонід Сутченко.

Приватний підприємець Лариса Осадчук вже багато років проживає у Борзні, у 2015 році земляки довірили їй представляти свої інтереси в обласній раді. Основними своїми досягненнями вона називає роботу для людей.

«Я завжди прагну бути небайдужою – допомагаю вирішувати різні питання родинам, що опинилися у скрутному становищі, сім’ям учасників АТО, допомагаю з лікуванням, дбаю про розвиток місцевих шкіл і дитячих садків», – розповіла вона.

Не змогла депутат від «Нашого краю» залишатися осторонь і під час трагедії поблизу Ічні, де в жовтні вибухнули військові склади. Вона одразу уточнила потреби постраждалих у місцевій райдержадміністрації і відвезла разом із командою до створених евакуаційних пунктів продукти харчування, предмети першої необхідності, теплі речі.

Також Лариса Осадчук наголошує, що підтримує децентралізацію і вважає її однією з найбільш успішних реформ в Україні. «Децентралізація дає можливість людям на місцях вирішувати питання, що залишалися поза увагою влади десятиліттями. Місцеві жителі якнайкраще знають, куди спрямувати кошти місцевого бюджету, а тому ми бачимо, як у працюючих ОТГ, особливо там, де у керівництві «Наш край», ремонтують дороги, відновлюють вуличне освітлення, поліпшують благоустрій, оновлюють школи, дитсадки, ФАПи тощо. Наша команда теж йде в ОТГ, аби працювати над цими питаннями», – акцентувала вона. Ще одним із пріоритетних питань Лариса Осадчук називає створення у громаді нових робочих місць.

Її погляди розділяють колеги, депутати міськради Анатолій Горбащенко та Леонід Сутченко. Так, Анатолій Горбащенко вказує, що за участі депутатів «Нашого краю» здійснено суттєві кроки щодо покращення водопостачання у Борзні, прокладено 0,5 км водогону, виготовлена проектна документація щодо буріння свердловини глибиною приблизно 400 м. Леонід Сутченко вважає, що нагальними в майбутній ОТГ є питання підвищення якості освітлення і доріг у населених пунктах громади. «У Борзні та населених пунктах громади першочергово маємо працювати над ремонтом доріг і відновленням вуличного освітлення, адже ми повинні подбати про комфортні умови життя людей», – переконаний він.

Загалом команда «Нашого краю» в Борзні об’єднує фахівців своєї справи, лідерів громадської думки, тих, кому не байдужа доля майбутньої Борзнянської громади та її жителів. Вони вже працюють заради розвитку свого краю.

Прес-служба обласної організації ПП «Наш край»

Ще статті по темі

Back to top button