Політика

Колапс у Срібнянській ОТГ: громада повстала проти депутатського свавілля

Про баталії в Срібнянській ОТГ ми вже повідомляли. На першому сесійному засіданні новоствореної об’єднаної громади відбувся небачений, можливо, навіть на всеукраїнському рівні «депутатський фарс».

Обранці влаштували переворот – двома третинами голосів забрали повноваження в голови громади Олега Куделі. Очільник громади, якого до влади делегували виборці, категорично не погодився з безпідставними звинуваченнями і заявив, що це нелегітимне рішення буде оскаржувати в суді.

Депутатська більшість («Блок Петра Порошенка «Солідарність») забажала, аби обов’язки голови виконував секретар, який фактично є нелегітимним, адже голова не підписував жодних документів і не передавав повноваження стороннім особам.

Утім, на цьому «пристрасті» не вщухли. Після незаконного голосування і позбавлення повноважень Олега Куделі на його захист прийшла громада.

Відстоювати справедливість до Срібного приїхали також депутати Верховної Ради та обласної ради.

Народний депутат Ігор Луценко на своїй сторінці Facebook опублікував відео з емоційного зібрання в Срібному.

Обурені вибриками депутатів місцеві жителі прийшли на зібрання, аби запитати в «організаторів» заколоту, хто їм дав повноваження плювати в обличчя громадянам і голосувати за відверто незаконні рішення.

Депутат Чернігівської обласної ради Сергій Пащенко, який також приїхав на збори, заявив, що секретар у нинішній ситуації апріорі не може бути легітимним очільником, і у разі, якщо зауваження громади залишаться без уваги, причетні до цього «каламбуру» мають понести відповідальність.

«Навіщо це ви робите? Навіщо ви приймаєте незаконні рішення? Ви не є легітимним! Ганьба! Я вам чітко заявляю, що ви будете нести відповідальність за це», – зазначив Сергій Пащенко.

Дивує в цій ситуації і позиція влади області. Точніше – відсутність позиції. Очевидно, що влада повинна втрутитися в ситуацію і вирішити проблему, адже закривати очі на колізію в Срібнянській ОТГ небезпечно – щонайменше через те, що громада може залишитися без бюджету на наступний рік.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

2 коментарів

  1. Дмитренки пересварили увесь район. Гнать сволоту з Срібного

  2. Районна влада прислужуєтся Дмитренкам,шльондри-головихи звільняють неугідних.

Back to top button