Політика

Юрій Манойленко: «Ми гідні жити в успішній, упорядкованій громаді»

Є люди, яким все дається з народження, їм лишається тільки брати ці блага, користуватися й насолоджуватися життям. А такі, як Юрій Манойленко всього добиваються власноруч. Його шлях від сільського хлопчика, що народився та виріс у родині освітян, до керівника відділу органу місцевого самоврядування, скроплений потом і важкою працею. Нині всі свої знання, вміння та досвід Юрій Миколайович готовий направити на розбудову Киїнської ОТГ, балотуючись на посаду голови громади від політичної партії «НАШ КРАЙ».

Тут, в селі Киїнка, чоловік з дружиною та двома дітьми проживає з 2007 року. До цього, після військової служби в Збройних Силах України, закінчив Остерський будівельний технікум, потім Сумський національний аграрний університет за спеціальністю інженер-будівельник. Свій трудовий шлях починав зі студентських років простим робітником на будівництві, потім став майстром, виконробом, головним інженером та головним будівельником. На даний час працює в Управлінні державного архітектурно-будівельного контролю Чернігівської міської ради, начальником інспекційного відділу.

«Чому вирішив піти на вибори? Я живу в цій громаді, знаю всі її проблеми й розумію, як їх вирішити, — каже Юрій Манойленко. – Адже ми гідні жити в успішному, упорядкованому, комфортному й безпечному селі та громаді».

Перше завдання, яке ставить перед собою кандидат на посаду голови Киїнської ОТГ в разі перемоги на виборах – ухвалити публічний, збалансований, самодостатній місцевий бюджет, спрямований на вирішення проблемних питань. А саме: організувати комунальне підприємство, на яке будуть покладені функції з благоустрою території (вивезення сміття, розчищення та облаштування доріг, упорядкування кладовищ того). Планує також вирішити питання щодо організації пунктів роздільного сортування сміття.

«У нас є проблема зі сміттям, його повно скрізь – у лісах, біля річок, дворів. Я хочу організувати пункти роздільного сортування сміття, як, наприклад, у Чернігові. На першому етапі збиратимемо пластик і скло, які сотнями років розкладаються й несуть непоправну шкоду екології. Можна поставити такі контейнери на території шкіл, дитячих садочків, щоб привчати до сортування наших маленьких жителів громади, які в свою чергу будуть нести ці навички додому», — ділиться планами кандидат.

Сприятимуть охороні правопорядку камери відеоспостереження, які хочуть встановити в місцях масового скупчення людей. Продовжиться й освітлення вулиць усіх населених пунктів громади, але вже з  використанням LED-світильників та світильників на сонячних батареях, що дозволить економити бюджетні кошти. А за них потім можна організувати заїзні кишені на зупинках громадського транспорту. Крім того, Юрій Миколайович збирається порушити питання з перевізниками щодо збільшення кількості маршрутів. Найперше – в селі Шестовиця, куди нині їздить автобус 5 разів на день. Цього недостатньо, кажуть люди, нехай транспортний засіб буде менший, але їздить частіше.

«Необхідно також запровадити жорсткий і водночас прозорий контроль за дотриманням земельного законодавства. Провести інвентаризацію земель, які незаконно або не за цільовим призначенням використовують на території ОТГ. У нас безконтрольно розорюють паї, обробляють їх отрутохімікатами, чим несуть шкоду екології. Це треба зупини», — наголошує Юрій Манойленко.

У Киїнці довгий час не було сімейного лікаря, і тепер, коли він нарешті з’явився, головне завдання — втримати його. Йдеться про виділення земельної ділянки або надання житла, розмірковує кандидат на посаду голови, аби мешканці громади не змушені були їхати в лікарню до обласного центру, а мали медика поряд.

Не забуває чоловік і про дозвілля. Щоб молодь не ходила під барами, бо більше немає куди піти, для них хочуть побудувати сцену під відкритим небом для літнього відпочинку, або, за достатнього фінансування, збудувати будинок культури, бо той, що є – надто тісний. Є плани і щодо встановлення спортивних майданчиків для пропаганди здорового способу життя.

А щоб ці та інші плани втілити в життя, наповнювати бюджет громади потенційний голова збирається кількома шляхами: «Наша громада розташована біля міста Чернігова, це великий плюс. Ми готові запрошувати інвесторів, йти їм на зустріч, щоб вони відкривали свій бізнес на нашій території. Найперше, маємо знайти застосування вільним приміщенням шкіл у селах Шестовиця та Жавинка, які стоять на балансі ОТГ. Будемо шукати інвесторів, які візьмуть приміщення в оренду, доглядатимуть за ними й поповнюватимуть бюджет. А якщо на їх базі відкрити, скажімо, швейну фабрику, то це ще й робочі місця для наших людей. Крім того, силами юристів треба зобов’язати власників підприємств, розташованих на території громади, але зареєстрованих в інших містах, сплачувати податки до бюджету ОТГ».

Але, головне, на чому базуватиметься робота ради – це відкритість, наголошує Юрій Миколайович. Усі важливі для сіл рішення будуть ухвалювати з урахуванням думки їх жителів, висловленої під час громадських слухань. Думають навіть ввести практику трансляції засідань виконкомів або сесій ради.

«Я переконаний, що загальний доступ громадян до бюджету й офіційних документів – це запорука ефективної роботи органів місцевого самоврядування та надійний антикорупційний запобіжник, — резюмує кандидат у голови Киїнської ОТГ від партії «НАШ КРАЙ» Юрій Манойленко. –  Наша громада повинна бути як одна дружна родина, всі шість сіл повинні мати однакове значення й увагу».

*Передвиборча агітація

Ірина Ковальова

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button