Суспільство

10 предметів, які категорично заборонено викидати в каналізацію

Часто люди не замислюючись змивають в каналізацію що завгодно і абсолютно не підозрюють про наслідки. А чи знаєте ви напевно, які предмети ні в якому разі не повинні там виявитися? Радимо прочитати і запам’ятати цей список раз і назавжди.

Про це повідомляє КП «Чернігівводоканал».

У цій статті ми розповімо вам, що заборонено викидати в каналізацію і до яких наслідків це може призвести.

Рис і макарони

LYhCzOp0Wv-bez-imeni-1jpg[1]

Макарони і рис з часом розбухають і набувають набагато більшого обсягу. А на те, щоб вони розчинилися у воді, потрібно дуже багато часу, тому засмічення гарантоване.

Яєчна шкаралупа

2-233[1]

Люди думають, якщо шкаралупу розкришити на дрібні частини, то через її гострі краї вона не застрягне, однак це зовсім не так. Маленькі шматочки склеюються з іншими, більшими, утворюючи при цьому скупчення великих розмірів, які стають з часом все більше і в результаті неминуче призводять до засмічення.

Борошно3-218[1]

Якщо ви знайомі з клейстером, то напевно знаєте, що його основні складові — це мука і вода. Тепер уявіть собі, що такий «клейстер» утворився в трубі і в нього потрапляють ще й інші складові, які в підсумку перетворяться в засмічення.

МедикаментиMt1FOwFKcX-bez-imeni-2jpg[1]

Деякі люди, припускаючи, що ліки легкорозчинні і не сприяють засміченню, запросто викидають їх у каналізацію. Однак, не розчиняючись в рідини, вони насичують собою воду і тим самим отруюють її. Фільтри для води можуть очистити її від різних осадів і мікроорганізмів, але поширені у воді ліки ніякі фільтри затримати не зможуть.

Волосся​​​​​​​5-175[1]

Волосся, особливо густе і довге, — головна і найбільш часта причина засмічень труб у ванній кімнаті. Застрягши в зливі, вони часто утворюють грудку, тому що все заплутується в них. Тому, в черговий раз очистивши свій гребінець від волосся, краще викиньте їх у відро для сміття і розчісуйтесь перед тим як піти в душ, щоб якомога менше волосся виявилося в зливі.

Різні наклейки з фруктів, банок​​​​​​​6-155[1]

Навіть якщо наклейки дуже маленькі, обов’язково варто їх викинути в сміттєве відро, а не дозволяти з’явитися в каналізації. Все тому, що на них нанесений клей, а самі вони зроблені з матеріалів, які розчиняються дуже довго.

Будівельне сміття​​​​​​​7-143[1]

Незалежно від походження, його категорично заборонено змивати, навіть якщо це зовсім дрібні крихти або камінчики. Це правило поширюється і на габаритні матеріали, і на сипкі. Якщо великі шматки утворюють собою засмічення, то дрібні слідом осідають на них і на стінках труб, що з часом призводить до ще більш серйозних проблем.

Презервативи​​​​​​​

8-135[1]

На перший погляд вони абсолютно нешкідливі, проте варто пам’ятати, що презервативи зроблені з латексу, який не розкладається. Також вони можуть розтягуватися і чіплятися за стінки труб, закриваючи просвіт. До того ж презерватив може наповнитися повітрям, водою або яким-небудь сміттям, в результаті чого утворюється серйозна пробка, від якої не так просто позбутися.

Недопалки​​​​​​​Inbj20hl9K-bez-imeni-3jpg[1]

Шкода полягає тому, що фільтр сигарети синтетичний, він розбухає і, що ще гірше, не розкладається. В недопалку залишаються різні шкідливі речовини, такі як смоли і нікотин, які легко потрапляють у воду і отруюють її.

Засоби жіночої гігієни​​​​​​​94PEiirUNJ-bez-imeni-4jpg[1]

Всім відомо, що такі речі створені для того, щоб вбирати вологу, а значить, можуть сильно розбухати у воді і утворювати велику пробку, що загрожує серйозними засміченнями.

Автор: top.smilepub.club

Ще статті по темі

Back to top button