Суспільство

10 способів розпізнати, що колеги вас ненавидять

Не має значення, на якій посаді ви працюєте, якщо співробітники ненавидять вас – навіть найкраща робота здаватиметься суцільним пеклом.

Бізнес-тренерка Лінн Тейлор та бізнес-консультант Майкл Керр розповіли, як за неочевидними та більш помітними показниками розпізнати, що колеги мають до вас не надто теплі почуття.

Внутрішній голос підказує вам – щось не так

1

Не применшуйте значення своїх інтуїтивних відчуттів. Якщо внутрішній голос підказує, що колеги ставляться до вас не так, як до інших співробітників – придивіться до решти й перевірте свої припущення.

Колеги не дають вам втілити свої ідеї

2

Якщо ви помічаєте, що ваші співробітники обмежують вас у можливостях реалізуватися на роботі, подумайте, чи не варто поговорити з ними про це.

Співробітники малослівні з вами

3

Коли ви запитуєте «Як справи?», а у відповідь чуєте лише: «Все ОК» або «Норм» – це свідчить, що вони не відчувають до вас особливої приязні.

Інші працівники ніколи не жартують з вами

4

Витівки щодо ваших чи чиїхось висловлювань та поведніки – прояв того, що ваші слова й вчинки помітні у колективі та важливі для нього. Якщо з вами не жартують співробітники, вони не можуть передбачити вашу реакцію та почуваються некомфортно через це.

Колеги керують вами, навіть коли не мають повноважень

5

Вони можуть вказувати вам, як вчинити або звинувачувати вас у неправильних діях, навіть коли не мають приймати таких рішень у колективі.

Співробітники не помічають вас

6

Якщо на вас не розраховують, замовляючи піцу, чи колеги не питають вас, яку каву взяти, коли хтось іде купити всім працівникам – вас уникають, і на це напевне є причини.

Інші працівники жестами показують своє ставлення

7

Мова тіла говорить набагато більше, ніж слова, тож майте на увазі, якщо у вашій присутності колеги закочують очі, схрещують руки на грудях або не підводять очей зі своїх моніторів, коли ви до них звертаєтеся.

Колектив постійно не погоджується з вами

8

Відкидання усіх ваших ідей, незгода зі словами, постійні суперечки з іншими працівниками – ознаки того, що колеги ненавидять вас.

Колеги плетуть проти вас інтриги, як у старших классах

9

Якщо вас не запрошують сісти поруч за обідом, шепочуться за спиною та не кличуть на спільні святкування, варто задуматися, у чому може бути причина аж такої неприязні до вас.

Співробітники ніколи не питають вас про особисте

10

Інші працівники можуть показувати одне одному фотографії з відпустки та розповідати, яке слово навчилася вимовляти їхня дитина, проте якщо вони ніколи не питають, як ви провели вечір або з якого міста походите – зважте, що це прояв їхнього неприязного ставлення.

Джерело: Українська правда. Життя

Ще статті по темі

Back to top button