Суспільство

Атрошенко дасть талановитим дітям Чернігова по 100 гривень

Найкращи учні дитячих мистецьких шкіл Чернігова у 2020 році будуть отримувати стипендії міського голови. Розпорядження про це чернігівський міський голова Владислав Атрошенко підписав 10 січня.

Стипендії встановлені з метою підтримки і стимулювання творчо обдарованих дітей, їхньої участі у міжнародних та всеукраїнських фестивалях, оглядах, олімпіадах, конкурсах, виставках і пленерах, створення можливостей для подальшого розвитку талановитої молоді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президентськими стипендіатами стали четверо учнів та студентів з Чернігівщини

Стипендії по 100 гривень платитимуться з січня до травня та з вересня до грудня включно.

Загалом на 2020 рік передбачено 65 таких стипендій за рахунок загальних асигнувань передбачених на утримання галузі «Культура» на 2020 рік. А саме, учням  Чернігівської музичної школи № 1 імені Стефана Вільконського — 20 стипендій, Чернігівської музичної школи № 2 імені Євгена Богословського — 15 стипендій та учням Чернігівської міської школи мистецтв — 23 стипендії. Їх одержуватимуть учні, які стали лауреатами або дипломантами міжнародних та всеукраїнських конкурсів, фестивалів, оглядів та олімпіад.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коропчанка отримуватиме стипендію Кабінету Міністрів України

Окрім того, 7 стипендій передбачені для учнів Чернігівської дитячої художньої школи – тим, у кого є високі творчі досягнення в образотворчому мистецтві та відзнаки за участь у міжнародних, всеукраїнських і обласних виставках, конкурсах, пленерах.

Стипендії виплачуватимуться коштом міського бюджету за рахунок асигнувань, передбачених на утримання галузі «Культура» на 2020 рік.

Призначення таких стипендій у Чернігові здійснюється щорічно.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Прес-служба Чернігівської міської ради

Ще статті по темі

Back to top button