Суспільство

Анонімні автори: в Чернігові з’явився новий молодіжний клуб (Фото)

У Чернігові з’явився Клуб Анонімних Авторів. Тут проходять безкоштовні зібрання з навчання творчого письма.

Подібні клуби функціонують по всій Україні. А от у нашому місті його запровадила вчитель української мови та літератури Ірина Морська. Все почалося з того, що вона знайшла у соцмережах спільноту під назвою «Клуб Анонімних Авторів», де побачила оголошення для охочих проводити заняття з творчого письма у своєму місті. Від Чернігова охочих не було, тому пані Ірина вирішила взяти ініціативу в свої руки.

За словами жінки, вона створила цю студію,оскільки хотіла поділитися з іншими своїм літературним досвідом, адже пані Ірина видала власну поетичну збірку «Весна з ароматами вишень» та книгу «Тільки почуття». Тому вона разом зі співорганізатором клубу Наталією Лазаренко є ще й викладачами.

«На заняттях ми тренуємося писати, розвиваємо вміння та навички з творчого письма, тобто ми вчимося створювати прозу та вірші за допомогою певних розвиваючих вправ», – розповідає пані Ірина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині впроваджують креативний відпочинок

У клубі існує навіть своєрідна навчальна програма. Головний організатор всеукраїнського клубу Таіс Золотківська створює методичні матеріали та розсилає їх по областях, де вже місцеві організатори презентують цей план заходів учасникам занять.

На перше таке зібрання завітали 12 учасників. Наступні проходитимуть щосуботи та триватимуть по 2-3 години. Долучатися до клубу може кожен охочий, єдине обмеження – вік не молодший за 16.

«На першому занятті були люди від 20 до 30 років. Це і не дивно, адже захід спрямований саме для молоді, бо в Чернігові вже є клуби, де учасники здебільшого люди старшого віку. Тому ми вирішили створити щось таке, що зацікавило б саме молодше покоління», – каже Ірина Морська.

Клуб Анонімних Авторів пропонує і онлайн-уроки, але вони платні. А от зібрання – безкоштовні. У цьому випадку організатор просто домовляється про місце проведення.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button